Ekonomi

Çiftçilere müjde! Yeni destek paketi şu anda masada! Kimler ne kadar destek alacak?

Milyonlarca besici küçükbaş hayvancılık kapsamında sağlanacak destekleri merakla araştırıyor. Küçükbaş hayvancılık ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve besicilere yeni destek için düğmeye basıldı... Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre,  küçükbaş hayvan sayısı geçtiğimiz sene yüzde 6

Türkiye küçükbaş hayvan varlığı açısından Avrupa'da zirvede bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre,  küçükbaş hayvan sayısı geçtiğimiz sene yüzde 6.3 yükselerek 57 milyon 519 bine ulaştı.

Milyonlarca besici küçükbaş hayvancılık kapsamında sağlanacak destekleri merakla araştırıyor. Kırmızı et üretiminin artırılması ve besicilere destek sağlanması amacıyla üretim planlamaları yapılıyor. 

 

Küçükbaş hayvancılık ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan raporda küçükbaş hayvancılığın artırılması amacıyla destek verilmesi planlanıyor. 

Peki besicilere hangi destekler sağlanıyor? İşte ayrıntılar...

Küçükbaş hayvancılıkta sürü yenileme ve büyütme çalışması yapılarak  çoban istihdam eden 210 binden fazla işletme için 800 milyon Türk Lirası'na varan destek ödemesi gerçekleştirildi. 

BESİCİLER İÇİN 6 BİN LİRA ÖDENECEK

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan rapor kapsamında, çoban desteğiyle küçükbaş hayvan varlığının çoğaltılarak 75 milyona ulaştırılması planlanıyor. 

 

Yapılan planlama ile koyun sayısı geçtiğimiz sene yüzde 7.2 arttı ve 45.1 milyona ulaştı, aynı zamanda keçi sayısı da yüzde 3 arttı ve 12.3 milyona ulaştı. 

Çoban istihdamı desteği çerçevesinde 100 baş ve üzeri koyun keçi varlığı bulunan işletmelerden sertifika sahibi çoban istihdam eden, sene içinde 5 ay prim ödeyenlere senede 6 bin TL destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

Peki sürü büyütme ve yenileme desteği ne kadar? İşte ayrıntılar...

SÜRÜ BÜYÜTME VE YENİLEME DESTEĞİ ARTTI 

Geçtiğimiz sene 3.200'den fazl çoban sertifika sahibi oldu. Genç çiftçi projesi çerçevesinde 352 bin, sözleşmeli küçükbaş hayvancılık projesi çerçevesindeyse 88 bin civarında koyun dağıtımı yapıldı. 

Sürü büyütme desteğinde bu sene yeni bir gelişme yaşandı. Sürü büyütme desteği 100 TL'den 125 TL'ye yükseltildi. 

49 SENE BEDELSİZ ARSA VERİLİYOR 

Gazete Vatan'da yer alan habere göre; yatırımların desteklenmesi için Hazineye ait taşınmazlar tarım ve hayvancılık yatırımlarının teşvikinde de kullandırılacak. Önümüzdeki senenin sonuna kadar toplam 60 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı tahsisi gerçekleştirilecek. 

Hazine taşınmazlarında üretimde bulunan çiftçiler için çeşitli kolaylıklar sağlanıyor. Bu kapsamda, Hazineye ait arım arazilerinin ecrimisil ödenerek kullanılması yerine kira sözleşmesiyle kullanılmasına imkan sunuluyor. 

Aynı zamanda Hazineye ait tarım arazileri kullanıcılarına 10 seeye kadar doğrudan kiralanabiliyor ve kira tutarları cari sene için hesaplanan ecrimisil bedelinin yarısı olarak belirleniyor. 

Türkiye'nin zam şampiyonu kırmızı et için kritik adım atıldı! Et fiyatları düşecek mi?

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Çiftçiye 1,1 milyar TL daha hibe desteği verilecek! Hibe desteği ne zaman yatacak?

Elektriği emen vampir cihazlara dikkat! Faturayı anında yüzde 20 yükseltiyorlar!

Emeklilere zam müjdesi herkesi sevindirdi! İşte Bakan Bilgin'in odasının çekmecesindeki zam oranı

Mutfak tüpüne yüzde 66 zam şok etti! Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz... 27 Nisan 2022 fiyat listesi...

Motorine bu geceden itibaren indirim müjdesi! Akaryakıtta şok! Opet, Petrol Ofisi, Total ve Shell 27 Nisan fiyat listesi