Kent Haberleri

Çiftçilere müjde! Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımladı! Hemen bakın!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle zarar gören bazı kentlerdeki tarımsal üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince (TKK) düşük faizli kredi kullandırılmasıyla ilgili kararda düzenlemeye gidildi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı

Kahramanmaraş merkezli  meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören bazı kentlerdeki tarımsal üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince (TKK) düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararda düzenlemeye yapıldı.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararla, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde zarar gören bazı illerdeki tarımsal üreticilere, Ziraat Bankası ve TKK tarafından düşük faizli kredi kullandırılmasıyla ilgili kararlar kapsamında kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nda değişiklik gerçekleştirildi.

Buna doğrultuda, kararın çerçevesini düzenleyen “Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa kentleri ve bağlı ilçelerinde” ibaresi “afet bölgesi ilan edilen yerlerde” şeklinde düzenleme yapıldı.

İşte detaylar...

ERTELEME SÜRESİNCE FAİZ UYGULANMAYACAK

Kredi borçlarının ertelenmesi konusunu düzenleyen maddedeki “bekleme süresi” ibaresi “tasfiye olunacak alacaklar hesabına alınmasına kadarki süre” şeklinde değiştirildi.

Banka ve TKK tarafından ertelenen tarımsal kredi borçlarına, erteleme dönemi boyunca vadesinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren faiz kararı uygulanmayacak.

Yatırım kredilerinde ödenmemiş tüm taksitler birer sene ertelenecek fakat faizsiz erteleme Tasfiye Olunacak Alacaklar Hesabına alınmasına kadarki süre içindeki taksitler ile 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren bir sene içinde vadesi dolacak taksitler için uygulanacak.

Diğer taksitlere mevcut faiz oranı ve indirimlerinin uygulaması sürecek.

Karar, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. 

ÇİFTÇİLER YENİ SÖZLEŞMELİ ÜRETİM DÜZENLEMESİ İÇİN UYARDI

Öte yandan, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen, Planlı ve Sözleşmeli Üretim Yasa Tasarısına ilişkin birtakım uyarılarda bulundu.

Türkiye’de üretilen tarımsal ürünlerin; ihtiyacı karşılaması, katma değer ve istihdam gerçekleştirmesi, tüketim fazlasının değer yaratarak ihraç edilebilir olması ve çiftçinin ektiği tüm ürünlerden para kazanarak sürdürülebilir bir tarım politikası amacıyla planlı ve sözleşmeli tarım modeli Türk tarımı için önemli olduğunun altını çizen Doğru, “Bu hedefe ulaşabilmek için daha önceki dönemlerde azaltılan Havza Bazlı Destekleme Modeli ne yazık ki tam uygulanamadığı için başarısızlıkla sonuçlanmıştır” şeklinde konuştu.

Depremden sonra karavanlarda talep patlaması yaşandı! Fiyatları adeta servet değerine ulaştı!

Ünlü ekonomist ilk kez böyle yüksek bir fiyat verdi! Doları olanlar korkudan tir tir titredi!

İslam Memiş’ten peş peşe kritik altın uyarısı! Altını olanların aklı başından gitti!