Kent Haberleri

Çiftçilere resmen son dakika şoku! Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatırılacak? Hemen bakın!

Milyonlarca çiftçiler, mazot ve gübre desteği ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor ve araştırıyor. Çiftçilere resmen son dakika şoku... Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatırılacak... Hemen bakın...Çiftçiler 2022-2023 mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını arama motorlarında sık sık araştırıyor

2022-2023 mazot gübre desteği ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Çiftçiler 2022-2023 mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını arama motorlarında sık sık araştırıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi tarafından, Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilere yapılacak olan mazot gübre desteği ödemesinin erkene çekildiğini duyurmuştu. Söz konusu bu açıklamadan sonra çiftçiler net tarihi de araştırmaya başladı. 

Çiftçilere resmen son dakika şoku... Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatırılacak... Hemen bakın...

Verilen detaylara göre, hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 

Söz konusu bu karar kapsamında hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı tarımsal desteklerinden mazot ve gübre desteğinin 2022'den itibaren ödenebilmesine ilişkin usul ve esaslar tespit edilerek açıklandı.

Çiftçilere resmen son dakika şoku... Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatırılacak... Hemen bakın!

Mazot ve gübre desteğinin 2022 yılından itibaren ödenebilmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği söz konusu bu kararda, tarımsal destek tutarlarının ödeme şekli de netleşmişti.

Bu çerçevede, tarımsal destek bedelleri, bu tutarları hak etmiş üreticilerin talep etmesi halinde Ziraat Bankası tarafından destek amacına uygun olarak kullanılması koşuluyla, 31 Mart 2023 vadeli kredi kullandırılarak ödenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üreticilerin hak edişlerine yönelik listelerin bu sene, destekleme ödeme takviminin ise 2023 yılında bankalara ileteceği bildirildi.

Mazot ve gübre desteği Aralık 2022 ne zaman hesaplara yatacak?

Milyonlarca çiftçi merakla bekledikleri mazot ve gübre desteğinin ne zaman hesaplara yatırılacağını araştırıyor. Henüz Aralık ayı mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

ÇİFTÇİLER FAİZ VE KOMİSYON ÖDEMEYECEK

Ayrıca yine verilen detaylara göre, söz konusu kredinin vadesinden önce kapatılması durumunda vadeye yönelik şekilde bankaya ek olarak herhangi bir ödeme yapılması da gerekmeyecek. 

Verilen bilgiye göre, erken yapılan ödemeler dolayısıyla oluşan faiz tutarı gelir kaybı ödemeleri çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından komisyon ve BSMV giderleri ise Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 yılı bütçesi aracılığıyla karşılanacak. 

Böylece çiftçiler, faiz, BSMV, komisyon gibi isimler altında herhangi bir ödeme ile de karşılaşmayacak. 

Bakanlık yetkilileri, mazot gübre desteğine ilişkin, Bakan Kirişci'nin açıklamalarının mazot ve gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin sadece erkene alınan destekleri değil 31 Mart 2023'te yatacak destekleri de kapsadığını kaydetti.

Çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama aracılığıyla online veya ilgili şubeye şahsen başvuru yapması ve bu şekilde mazot gübre desteği ödemesinden yararlanması gerekiyor. 

Garanti BBVA bunu yapanın cebine tam 6 bin TL koyacak! Duyan da gören de bayram etti! Hemen siz de bir bakın!

O paralar için yeni yıl müjdesi geldi! Hesaplara peş peşe 3 bin 340 lira yatırılacak! Sakın kaçırmayın!

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te en az bu kadar olacak! Peş peşe açıklandı, gören duyan bayram etti! Hemen bakın!