27 / 04 / 2024

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün 630 milyon TL'lik tarımsal destek ödemesi hesaplara yatıyor! SON DAKİKA!

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün 630 milyon TL'lik tarımsal destek ödemesi hesaplara yatıyor! SON DAKİKA!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal destek ödemelerinin sene sonuna kadar 64 milyar TL'ye ulaşmış olacağını belirtti. Yumaklı, çiftçilere bir son dakika müjdesini de verdi. İşte detaylar...



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Malatya Valiliği ziyareti sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. 

Deprem bölgesinde devletin tüm imkanlarıyla start verdiği çalışmaların devam ettiğini aktaran Bakan İbrahim Yumaklı, deprem bölgesinde tarımsal destek ödemelerinin de öne çekildiğini belirtti. 

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün 630 milyon TL lik tarımsal destek ödemesi hesaplara yatıyor! SON DAKİKA!

13.7 MİLYAR TL'LİK DESTEK ÖDENDİ 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı son dakika açıklamasında "408 milyon TL Malatya'da olacak şekilde yaklaşık 13,7 milyar TL'lik destekleri önce çekerek ödedik. Toprak Mahsulleri Ofisimiz ve Tarım Kredi Kooperatiflerimiz de ürün alımlarına ara vermeden sürdürdü. TMO'nun Malatya Ajans Amirliğini, Şube Müdürlüğü statüsüne çevirerek ürün alımlarıyla ilgili herhangi bir sorun oluşma engel olduk" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Yumaklı, tarımsal kredilerin faizlerinin ertelenmesi, ORKÖY kredileri, hibe ve destek sürelerinin uzatılması gibi hususların da bu dönemde gerçekleştiğini dile getirdi ve "Malatya'da 116 milyonu olmak üzere toplamda 1,3 milyar TL'lik de hayvansal üretim yapan üreticilerimize destek ödemesi de gerçekleştirildi" açıklamasında bulundu. 

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün 630 milyon TL lik tarımsal destek ödemesi hesaplara yatıyor! SON DAKİKA!

DEPEMZEDELERE 5 BİN 800'E YAKIN HAYVAN DAĞITIMI BAŞLIYOR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "depremde hayvanları telef olan çiftçilerimizin kayıplarını birebir telafi edeceğiz." sözünü yerine getirmek amacıyla çalışmaları başlattıklarının da altını çizen Bakan Yumaklı, "3 bin 249'u Malatya'da olmak üzere toplam 43 bin 217 küçükbaş hayvanın dağıtımını tamamladık. Yine 1347 arılı kovan Malatya'da olmak üzere, toplam 26 bin 273 arılı kovanı üreticilerimize verdik. Bütün Türkiye'de 550 bine yakın kanatlı hayvan telefi vardı bunların da dağıtımını gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. 

Bugün de depremde büyükbaş hayvanlarını kaybetmiş olan üreticilerimize yaklaşık 5 bin 800'e yakın büyükbaş hayvan dağıtımına başladıklarına vurgu yapan Yumaklı, bunun başlangıcını Malatya'da yapmak üzere buraya geldiklerini dile getirdi ve 550'ye yakın büyükbaş hayvanını da dağıtımını bugün gerçekleştirmiş olacaklarını belirtti. 

Malatya'da 449 aileye de 60 milyon TL ORKÖY kredi ve hibe desteği sağladıklarına dikkat çeken Yumaklı, şehrin ekoturizm ve doğa turizmden faydalanmasını da sağlayacaklarının da altını çizdi. 

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün 630 milyon TL lik tarımsal destek ödemesi hesaplara yatıyor! SON DAKİKA!

BUGÜN 630 MİLYON TL'LİK TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ YATIYOR

"Son 21 yılda bütün Türkiye'de bütün çiftçilerimize 845 milyar liralık destek ödemesi gerçekleştirdik. Bu yıl şu ana kadar 47 milyar TL'lik tarımsal destek ödemesi gerçekleştirdik" diye konuşan Bakan İbrahim Yumaklı, sene sonuna kadar bu rakamın 64 milyar TL'ye yaklaşacağına dikkat çekti. 

Bakan Yumaklı, "Bugün de çeşitli kalemlerden oluşmak üzere 630 milyon lirayı daha üreticilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Bunun müjdesini de buradan vermiş olalım" açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıkladığı gibi, hububat grubu için uygulamasına geçen yıl başladığımız, mazot ve gübre desteklerinin gelecek sene ödenmesi yerine öne çekilerek ekim öncesinde ödenmesi ve ayni olarak ödenmesiyle ilgili hususun tamamlandığını belirten Yumaklı, "Bu kapsamda yaklaşık 11,2 milyar lira çiftçilerimizin Ziraat Bankası kartlarına tanımlanmış oldu. Bu uygulamayı diğer ürünler için de yaygınlaştırılacağız" şeklinde konuştu. 

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin cepleri bu ay dolacak! Hesaplara 3 bin ya da 5 bin TL yatırılacak!

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

40 bin TL maaş alanlar da 5 bin TL'lik ikramiyeyi alacak! Kimlere 5 bin TL'lik emekli ödemesi yapılmayacak?


 


Geri Dön