29 / 04 / 2024

Çiftçilere son dakika müjdesi geldi! 1,6 milyar TL'lik mazot ve gübre destekleri bugün hesaplara yatırılıyor! 

Çiftçilere son dakika müjdesi geldi! 1,6 milyar TL'lik mazot ve gübre destekleri bugün hesaplara yatırılıyor! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada bugün pamuk üreticilerine 1,6 milyar TL'lik mazot ve gübre desteği ödemesi yapılacağını müjdeledi.



AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Vali Hasan Şıldak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü ziyaret etti.

Buraya yaptığı açıklamada 22 Mart tarihinin Dünya Su Günü olduğunu anımsatan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şanlıurfa'nın suyun kıymetini iyi bilen şehirler arasında yer aldığını kaydetti.

Çiftçilere son dakika müjdesi geldi! 1,6 milyar TL lik mazot ve gübre destekleri bugün hesaplara yatırılıyor! 

Açıklamasında Şanlıurfa'ya son 22 senede 205,5 milyar TL'lik tarımsal yatırım ve desteğin söz konusu olduğunu, özellikle tarımsal desteklerin 2023 yılı itibarıyla 37 kat arttığına değinen Bakan İbrahim Yumaklı, "Süt üretiminde yüzde 229'luk bir artış yaşandı son 22 senede. Arı kovanının sayısı 8 binden 206 bine yükseldi yani 26 kat artış gösterdi. Yine iç sulardaki balık üretimi 19 kat artış gösterdi. 5 baraj, 4 gölet ve 41 sulama tesisimiz bulunuyor. Toplamda 3,3 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. Ayrıca bir de HES yaptık. Şimdi Şanlıurfa'da yaklaşık olarak 9,4 milyon dekarlık 9 ova da yine koruma altına alındı. 2024 yılı yatırım programındaki 55 milyar Türk Lirası maliyetli 164 adet su ve sulama tesisini Şanlıurfa'ya kazandırmak amacıyla çalışıyoruz. Bu sene itibarıyla toplam 29 milyon Türk Lirası kaynağı olan 5 yeni projeyi bitkisel üretimi geliştirmek üzere yine Şanlıurfa'ya ayırdık." diye konuştu.

Buraya yaptığı açılamada Şanlıurfa'nın pamuk üretiminde ülkemizin öncü şehri olduğuna değinen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şunları söyledi: "Biliyorum Şanlıurfa ilinde beklenen bir konu da pamuk üreticilerimize destek konusu. Bugün pamuk üreticilerimize mazot ve gübre desteği ödemesi olarak 1,6 milyar Türk Lirası bir ödeme yapmış olacağız inşallah, bu paralar hesaplara geçmiş olacak. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle 'Şimdi tek hedefimiz bundan sonra Türkiye'ye kazandırdığımız hizmetlerin zirvesi şeklinde gördüğümüz Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır.' Daha fazla çalışmamız gerekir. Daha fazla yatırım yapmamız gerekir."

 

Opel Mokka'nın yeni kampanyası şaşırttı! İşte 0 faiz kampanyalı Opel Mokka fiyat listesi Mart 2024!

Altın sağ gösterip sol vurdu! Yatırımcılar ters köşe oldu! Gram altın bugün ne kadar? 22 Mart 2024 Cuma altın fiyatları

Akaryakıtta tabelalar bir kez daha değişiyor! Motorine indirim geliyor!


Geri Dön