Kent Haberleri

Çiftçilere son dakika müjdesi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor! Almayı sakın unutmayın!

Milyonlarca çiftçi tarafından merakla beklenen mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika müjdesi geldi. Peki mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak? Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bakan Vahit Kirişçi daha önce Mart 2023 tarihinde açıklanan ödeme tarihinin öne alındığını duyurdu

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiye verilen mazot ve gübre desteği ödemeleri için beklenen müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Bakan Vahit Kirişçi daha önce Mart 2023 tarihinde açıklanan ödeme tarihinin öne alındığını duyurdu. Ayrıca bununla beraber milyonlarca çiftçi mazot gübre desteği ne zaman yatacak, hangi tarihte, bu yıl yatacak mı sorularının yanıtlarını merak ediyor ve araştırıyor. Çiftçi Kayıt Sistemi kapsamında yer alan vatandaşlar için ödenen devlet desteği için ödemeler e devlet sorgulama ekranı üzerinden sık sık kontrol ediliyor. 

Milyonlarca çiftçi tarafından merak edilen ve araştırılan mazot gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak sorusu gelen yeni açıklamadan sonra yenicen gündeme geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada hububatta mazot ve gübre desteklerinin Mart 2023 yerine, 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödeneceğini dile getirdi.

2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Sabah'ta yer alan habere göre, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya göre mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri öne çekildi. 6 ay öncesine alınan ödemelerin hesaplara ne zaman yatacağı da merak ediliyor. 

Bakan Kirişçi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 2023 yılında ödenecek olan 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemeleerini  6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başında Ziraat Bankası kartlarına ayni olarak yükleyeceklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi yalnızca mazot ve gübre alınabileceğini de söyleyerem, "Çünkü biz üreticimizin kendilerine vermiş olduğumuz parayı sektör dışında veya başka bir amaçla kullanmasına rıza göstermeyeceğiz." dedi.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Bakan Kirişci ayrıca, mazot ve gübre desteği kapsamında 4 milyar 675 milyon 260 bin 816 Türk Lirası, yem bitkileri desteği kapsamında 852 milyon 701 bin 630 Türk Lirası, hububat, baklagiller ve dane mısır desteği kapsamında 48 milyon 417 bin 432 Türk Lirası, sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında 5 milyon 567 bin 53 Türk Lirası ve sertifikalı fidan üretim desteği kapsamında 4 milyon 451 bin 893 Türk Lirası ödeme yapılacağını dile getirdi.

Dolar adım adım o rakama gelecek! Doların Efendisi Selçuk Geçer açıkladı, duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen göz atın!

Aile destek paketi ödemelerindeki son dakika müjdesine hemen göz atın! Hesaplara 1250 TL yatıyor! Almayı sakın unutmayın

1 Ocak 2023 emekli zammını duyan inanamadı! 3 aylık hesaplamada deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına göz atın!