27 / 04 / 2024

Çiftçilere son dakika müjdesi: Yaş çay destekleme ödemeleri ne zaman? Şimdi açıklandı!

Çiftçilere son dakika müjdesi: Yaş çay destekleme ödemeleri ne zaman? Şimdi açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çay üreticilerine ilişkin destekleme ödemeleri ile ilgili bir son dakika gelişmesini açıkladı. Ödemeler bugün resmen yatıyor. İşte ayrıntılar...



Çay üreticilerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, ÇAYKUR aracılığıyla destekleme ödemeleri yapılıyor. Bu ödemeler belirli tarihlerde hesaplara yatıyor. Çay üreticileri merakla destek ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceğini araştırıyordu. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, https://twitter.com/ibrahimyumakli resmi X sosyal medya hesabından çay üreticilerini ilgilendiren bir müjdeyi duyurdu. 

Bakan İbrahim Yumaklı, söz konusu paylaşımında çay üreticilerine ilişkin destekleme ödemeleri ile ilgili bir son dakika gelişmesini açıkladı. 

Yumaklı, paylaşımında "ÇAYKUR aracılığıyla 363 milyon 608 bin Türk Lirası tutarında ödemeyi çay üreticilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz" ifadelerine yer verdi ve hayırlı ve bereketli olmasını diledi. 

Çiftçilere son dakika müjdesi: Yaş çay destekleme ödemeleri ne zaman? Şimdi açıklandı!

Bunların yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2023 Yılı Yaş Çay Ürünü İçin Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğ geçtiğimiz sene Kasım ayında Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. 

Tebliğle Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli listesinde yer alan havzalarda, desteklemeye esas 2023 yılı üretim sezonunda üretilen ve satışı gerçekleştirilen yaş çay yaprağına verilecek fark ödemesi desteğine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi ve tespit edildi. 

Bu kapsamda, ödemeler, ruhsatlı üretici olup, yaş çay ürünü destekleme ödemelerinden yararlanmak için kamu ya da özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve ruhsatını yenileyen, 2023 yılı üretim sezonunda da üreticiliği süren ruhsatlı üreticiler ile ilk kez 2023 yılı üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan ruhsatlı üreticilere  gerçekleştirilecek.

Ruhsatlı üreticilere 2023 yılı yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği kilogram başına 30 kuruş şeklinde açıklandı. 2023 yılı yaş çay ürünü fark ödemesi desteğinin ÇAY-KUR ve Bakanlık tarafından sürdürüleceği belirtildi. Yaş çay yaprağına 2024 yılı desteği ise henüz açıklanmadı. 

Çiftçilere son dakika müjdesi: Yaş çay destekleme ödemeleri ne zaman? Şimdi açıklandı!

Bunların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Bakan Yumaklı, hesaplara yatırılan başka destekleri de tek tek açıkladı. Bu kapsamda 22 Mart tarihi itibarıyla toplamda 1 milyar 610 milyon 593 bin TL tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Hesaplara yatan destek ödemelerinin kalemleri ve tutarları şu şekilde: 

Mazot ve gübre desteği (pamuk): 1.598.374.667 TL 
Kırsal kalkınma yatırım desteği: 6.129.763
Hayvan gen kaynakları desteği: 6.088.570 TL

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Ünlü analistten Sasa bedelsiz sermaye artırımı değerlendirmesi! Sasa kaç liradan bölünür?

Gram altının 3 bin lira olacağını söyleyen Mert Başaran tarih verdi! Altını çizerek bekleyin dedi! 

Bankaların mevduat faiz oranları uçuşta! 32 günlük en yüksek faiz veren banka Mart 2024: 100 bin TL'si olanlar dikkat!


 


Geri Dön