28 / 10 / 2024

Çiftçilere son dakika ödeme müjdesi: Hesaplara 185,8 milyon TL'lik tarımsal destek ödemesi yattı! 

Çiftçilere son dakika ödeme müjdesi: Hesaplara 185,8 milyon TL'lik tarımsal destek ödemesi yattı! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, 185 milyon 799 bin TL'lik arımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...




Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçilere bir son dakika müjdesi verildi. Bakanlığın sosyal medya hesabından gerçekleştirilen açıklamada tarımsal destekleme ödemelerinin yapıldığı belirtildi. 

Söz konusu açıklamada "Toplamda 185 milyon 799 bin Türk Lirası tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına yatırdık. Hayırlı ve bereketli olsun" ifadeleri yer aldı. 

Peki çiftçilere hangi tarımsal destek ödemeleri yatırıldı? Hangi destek için kaç TL ödeme yapıldı? İşte ayrıntılar...

Çiftçilere son dakika ödeme müjdesi: Hesaplara 185,8 milyon TL lik tarımsal destek ödemesi yattı! 

HANGİ DESTEK ÖDEMESİ İÇİN KAÇ TL YATTI?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda, destekleme ödemesinin ayrıntılarına da yer verildi. 

Buna göre, hayvan hastalıkları tazminatı çerçevesinde 94 milyon 111 bin lira, kırsal kalkınma yatırımları için 45 milyon 321 bin lira, bireysel sulama sistemleri için 37 milyon 525 bin lira, sertifikalı tohum üretimine 7 milyon 871 bin lira, sertifikalı tohum kullanımına 417 bin 435 lira, hayvan gen kaynakları desteği kapsamında 222 bin 400 lira, iyi tarım uygulamaları için 331 bin 165 liralık destek ödemesi hesaplara yatırıldı.

Bunların yanı sıra, 27 Eylül'de de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 900 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin yatırılacağını duyurmuştu. Söz konusu tarihte, buzağı desteklemeleri ve diğer desteklemelerin yatacağı belirtildi. 

Çiftçilere son dakika ödeme müjdesi: Hesaplara 185,8 milyon TL lik tarımsal destek ödemesi yattı! 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİNDE NAKİT MÜJDESİ 

Eylül ayında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılında yapılacak bitkisel üretim desteklerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi ve Resmi Gazete'de yayımlanmış ve yürürlüğe alınmıştı. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan "Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere Ödeme Yapılmasına Dair Tebliğ"de mazot ve gübre desteklerinin nakit olarak ödenmesi resmen hükme bağlandı. 

Fark ödemesi destekleri birim tutarlarının da yüzde 50-566,7 artırıldığı belirtildi. 

Aynı zamanda, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları birim fiyatlarında yüzde 48,1 ile yüzde 66,7'e varan oranlarda artışa gidilirken, standart fidan kullanım desteği birim tutarları yüzde 60, sertifikalı fidan kullanım desteği birim tutarı yüzde 25 yükseldi. 

SGK uzmanı asgari ücret zammını açıkladı! Asgari ücrete yeni yılda ne kadar zam gelecek?

Merkez Bankası açıkladı: 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı yeni zamla tam bu kadar olacak!

TEDB Başkanı Hakan Akçam: Tapu harçları acilen düşürülmeli!


Geri Dön