Kent Haberleri

Çiftçilere yeni bir destek ödemesi daha! Cumhurbaşkanı resmen açıkladı! Bu parayı hemen alın!

Deprem bölgesindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yem desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre büyükbaş için 500 lira, küçükbaş için 50 lira yem desteği verilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı bağlamınd, afet bölgesindeki hayvan yetiştiricilerine bir defaya mahsus olmak üzere büyükbaş için 500 lira, küçükbaş için 50 lira yem desteği ödemesi yapılacak.

Hayvancılık Bilgi Sistemi içerisinde yer alan TÜRKVET veri tabanına kayıtlı yetiştiricilere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası aracılığıyla yem desteği tutarı ödenecek.

İşte detaylar...

Öte yandan, büyükbaş hayvan hibesi almak isteyen kişiler için konuyla ilgili tüm detaylar belli oldu. Hibe desteği almak isteyenlerin gerekli olan koşulları taşıması gerekiyor.

Kredi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin ÇKS olarak bilinen Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırması gerekiyor

Ayrıcabaşvuruda bulunmak isteyen çiftçilerin büyükbaş hayvan sahibi olması da gerekiyor.  Bu konudaki kriter 10 ile 50 aralığında büyükbaş hayvana sahip olmak olduğu biliniyor.

Hibe desteği almak isteyen çiftçilerin aynı zamanda küçükbaş hayvan desteği almak istiyorsa 100 ile 300 aralığında hayvana sahip olması gerekiyor.

İl veya ilçe müdürlüğüne sunulmak üzere hibe kredi desteği başvurusu için bir proje hazırlanması ve onaya gönderilmesi gerekiyor.

Başvuruda bulunanların başvuru yaptığı tarih öncesinde minimum 1 yıl boyunca hayvancılık ile uğraşması şart olduğu biliniyor.

Aynı zamanda destek başvurusunda bulunan çiftçinin daha önce aynı konuyla ilgili hibe desteği almamış olması gerekiyor.

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Büyükbaş hayvancılık hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin istenilen şartları taşıması gerekiyor. Başvuru şartlarına sahip olanlar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü aracılığı ile başvurusunu gerçekleştirebilecek. Bunun için ilgili kişi kendisinden talep edilmiş olan evraklar ile birlikte başvuruda bulunması gerekecek. Başvuru sonrasında sunulan proje onay sürecine girecek. Onay sürecine giren bu projenin onay alması ile birlikte çiftçi, büyükbaş hayvan hibe kredi desteği almaya hak kazanacak.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Şartlar ve detaylar belli oldu!

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine önemli duyuru! Çok ses getirecek o haber verildi!

BAYKAR rekor sayıda yüksek maaşla personel alımı yapacak!  Lise mezunu olmak yeterli! Şartlar ve detaylar belli oldu!