Kent Haberleri

Çiftçilere yeni destekler geliyor! Başvurular başladı! Bu parayı hemen alın!

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde yürütülen "Uzman Eller Projeleri" için başvurular başladı. Edinilen bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, başvurusu uygun bulunan girişimcilere 250 bin Türk Lirası’na kadar yüzde 100 hibe desteği verileceğinin müjdesi verildi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde yürütülen "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri" 2023 yılı başvuruları başladı.

Edinilen bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, başvurusu uygun bulunan girişimcilere 250 bin Türk Lirası’na kadar yüzde 100 hibe desteği verileceğinin müjdesi verildi.

Proje kapsamında kırsalda bölgelerde yaşayan/yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin söz konusu fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olan vatandaşlara bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği sağlanacağı ifade edildi.

İşte merak edilen detaylar...

Mevzuatta belirtilen nitelikleri taşıyan girişimciler, e-devlet şifrelerini kullanarak 8 Mayıs 2023 tarihi saat 23.59'a kadar "https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr" adresi aracılığıyla çevrimiçi olarak başvurularını yapabilecek. Başvuruda zorunlu olan belge ve dokümanlar da çevrimiçi bir şekilde yüklenecek.

Başvuru şartlarının yer aldığı 2023/5 No.lu Tebliğ ve Tebliğe bağlı güncel uygulama esasları da aynı linkte yer alıyor.

ÇİFTÇİYE 1,4 MİLYAR TL’LİK DESTEK

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1 milyar 438 milyon 299 bin 580 lira değerinde tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını duyurdu. Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, toplamda 1,4 milyar liralık destek sağlandığını ifade etti.

Bakan Kirişçi’nin paylaşımında yer verilen bilgiye göre, destek tutarları şu şekilde:

Deprem bölgesi ilan edilen 11 şehirdeki yetiştiricilere yem desteği olarak 1 milyar 364 milyon 608 bin 700 Türk Lirası, hububat, baklagil ve dane mısır desteği olarak 65 milyon 109 bin 592 Türk Lirası, kırsal kalkınma yatırımlarında 8 milyon 581 bin 288 Türk Lirası.

Elektrikli araçlarda ÖTV bayramı! Yeni ÖTV düzenlemesiyle çok sayıda elektrikli otomobilin fiyatı düşecek!

EYT'ye başvuru sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Başvuru yapmadan önce mutlaka bakın!

Reuters 150 uzmanla peş peşe dolar tahmini yaptı! 6 ay sonra dolar bakın ne kadar olacak!