28 / 04 / 2024

Çiftçileri sevindirecek haber! 29 milyon 85 bin TL'lik Tarımsal destekleme ödemeleri bugün hesaplara yatıyor!

Çiftçileri sevindirecek haber! 29 milyon 85 bin TL'lik Tarımsal destekleme ödemeleri bugün hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 29 milyon 85 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 29 milyon 85 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını ifade etti.

29,1 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi çitçilerin hesaplarına bugün yatırılacak

Bakan Yumaklı, konuya dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "29 milyon 85 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." açıklamasıyla duyurdu.

 

29 milyon 85 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz.

Hayırlı ve bereketli olsun. pic.twitter.com/FBj21kxl7A

— İbrahim Yumaklı (@ibrahimyumakli) September 8, 2023

 

Paylaşımda yer verilen bilgiye göre, söz konusu tutarın tamamı "uzman eller proje desteğine" ödenecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çiftçilere mazot gübre desteği ödeme tarihi için son dakika açıklaması geldi. 

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre desteği ödemeleri ile açıklama geldi. Konuya dair açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında gübre ve mazot desteklerinin geçtiğimiz sene olduğu gibi ayni şekilde ödeneceğini ifade etti.

Ekonomimcom'dan Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, buğday, çavdar, yulaf, arpa, tritikale ve çeltik üreticilerine 2024 senelerinde ödenecek gübre ve mazot desteği, Ekim ayında çiftçilerin hesaplarına yatırılacak. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR? 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olan çiftçilere, bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, sürdürülebilirliği sağlamak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin
geliştirilmesi için sağlanıyor.

2024 üretim senesi Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ise 1 Eylül tarihinde başlamıştı. ÇKS başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde tamamlanacak.

Bitkisel üretim yapan ve bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen çiftçilerin,  ÇKS başvurularını yapmaları gerekli. 

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2024 üretim senesi için başvuru yapan çiftçiler, ürün güncelleme başvurularını 2024 senesi Şubat ayı içerisinde e-Devlet üzerinden yahut İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri üzerinden de gerçekleştirebilecek.

Reyyan Vera Bahçecik'ten bahar kampanyası! Yüzde 35 peşinat, 24 ay vade ve yüzde 10 indirimle!

Bursa Nilüfer'e 400 milyonluk dev proje! Double Tree By Hılton için ilk adım atıldı!

Yeşil İnci Villaları 2'de son fırsat! Yüzde 50 peşin kalanı 12 ay taksit fırsatıyla!


Geri Dön