Ekonomi

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından milyonlarca çiftçiye Tarımsal Destekleme Uygulamaları kapsamında mazot ve gübre desteği ödemeleri yapılıyor. Vatandaşlar ise bu ödemelerin ne zaman verileceğini araştırmaya başladı. Peki, 2022 mazot gübre desteği ne zaman yatacak? İşte son dakika gelişmeleri... Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye'de bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla Tarımsal Destekleme Uygulamaları yürütülüyor

Milyonlarca çiftçi, mazot ve gübre desteği 2022 yılı ödemelerinin ne zaman verileceğini araştırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye'de bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla Tarımsal Destekleme Uygulamaları yürütülüyor.  Bu uygulama kapsamında çiftçilere dekar başına belli ödemeler yapılıyor. Peki 2022 mazot ve gübre desteği ödemeleri ne kadar? Tüm merak edilenler...

2022 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler, gübre ve sertifikalı tohumluk kullanım destekleri belirlendi.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 42 lira, mazot için 22 lira ve gübre için 20 lira destek verilecek.

"Cumhurbaşkanı'nın 2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Destekler ile 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre; ''ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 lirası mazot ve 20 lirası gübre olmak üzere toplam 42 lira, çeltik, kütlü pamuk için 68 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 76 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere toplam 32 lira, kanola, aspir için 20 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 28 lira, patates, soya için 30 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 38 lira, yağlık ayçiçeği için 29 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 37 lira, dane mısır için 27 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 35 lira, kuru soğan, yem bitkileri için 19 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira, yaş çay, fındık için 18 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 26 lira, zeytin ve diğer ürünler için 17 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 25 lira destek verilecek. Nadas için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanacak.''

Toprak analiz desteği olarak en az 50 dönüm ve üzeri tarım arazilerinde 50 dönüme kadar yetkili toprak analiz laboratuvarlarına analiz başına 40 lira destek verilecek. Organik tarım için kategorilerine göre dekara 10 ila 100 lira arasında destek ödemesi yapılacak.

Peki bu destekten nasıl faydalanılır? Destekten faydalanmak için gerekli olan evraklar neler? Başvuru şartları nedir?  Her çiftçi bu destekten faydalanabiliyor mu? İşte destekten faydalanmak isteyen çifçiler için başvuru şartları...

MAZOT VE GÜBRE DESTEKLEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Destekleme alabilmek için bazı şartları taşımanız gerekiyor.

Bu şartlar;

Peki 2022 mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman verilecek? Ödemeler başladı mı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

A Haber'de yer alan habere göre;  2022 yılı mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat geçen sene destek ödemeleri ilk bahar döneminde ödenmeye başlamıştı. Buna göre, 2022 yılının destek ödemeleri de mart-nisan ayları içerisinde hesaplara yatırılması öngörülüyor.

Çiftçilere müjde! Tarım destekleri ödemeleri bugünden itibaren hesaplara yatıyor! 

Çiftçilerin beklediği haberde son dakika: Mazot ve gübre desteği ödemeleri yattı mı?

Çiftçilerin beklediği haber: Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak?

Milyonlarca çiftçiye büyük destek! Beklenen müjde resmen açıklandı!

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 

Dolarda kritik seviye! İşte bugünkü dolar kuru!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?