Ekonomi

Çiftçilerin beklediği müjde sonunda geldi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri yatıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. İşte detaylar...Milyonlarca çiftçinin merak ettiği ve arattığı mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot ve gübre desteği ödemeleri yattı mı sorularının yanıtları ile ilgili detaylar belli oldu

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Milyonlarca çiftçinin merak ettiği ve arattığı mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot ve gübre desteği ödemeleri yattı mı sorularının yanıtları ile ilgili detaylar belli oldu. 

Milyonlarca çiftçinin beklediği beklediği mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yatırılıyor. İşte detaylar...


Son zamanlarda sık sık gündeme gelen tarımsal destek ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "177 milyon 266 bin 298 liralık tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" şeklinde konuşmuştu. Peki Milyonlarca çiftçinin merak ettiği ve arattığı mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek?

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI

Tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklama yapan Bakan Pakdemirlli "177 milyon 266 bin 298 liralık tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" demişti.  Pakdemirli açıklamasında "177 milyon 266 bin 298 liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hububat, baklagil ve dane mısır desteği 150 Milyon 514 Bin 827 lira, hayvan gen kaynakları desteği 13 milyon 136 bin 275 lira, hayvan hastalıkları tazminatı 10 milyon 679 bin 31 lira, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi 2 milyon 936 bin 165 lira. Çiftçimize hayırlı ve bereketli olsun" ifadelerini kullanmıştı.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milyonlarca çiftçi tarafından merakla beklenen mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili  detaylar henüz belli olmadı. Konu ile ilgili olarak merakla beklenen açıklakmanın Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor.

ÖDEME SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen sertifikalı tohum üretim desteği, mazot gübre desteği, baklagil dane mısır desteği, hububat, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım desteğinden faydalananlar hesaplarını kontrol ederek söz konusu ödemelerin yatıp yatmadığını görebiliir.

Akaryakıt alacaklar dikkat! Benzin, motorin ve LPG’ye rekor indirim geliyor!

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında sert artış! Türkiye’de doğalgaz zamlanacak mı?

Motorin ve benzin fiyatlarında son durum ne? Son dakika!