Kent Haberleri

Çiftçilerin cebi bugün dolacak! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor! Hemen hesaplarınıza bakın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinin 57,6 milyar lira olduğunu belirtti ve bugün toplamda 5,5 milyar liralık tarımsal desteklemelerinin çiftçilerin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.  Konuyla ilgili Bakan Kirişçi şu açıklamayı yaptı: ''2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinin 57,6 milyar lira olduğunu belirterek, "Sadece bugün 5,5 milyar liralık tarımsal desteklemeleri çiftçimizin hesabına aktarıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci çiftçilerin merakla beklediği destek ödemelerinin bugün hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.  Konuyla ilgili Bakan Kirişçi şu açıklamayı yaptı: ''2023 yılı tarımsal destekleme bütçesinin 57,6 milyar lira olduğunu belirterek, "Sadece bugün 5,5 milyar liralık tarımsal desteklemeleri çiftçimizin hesabına aktarıyoruz." dedi.

TARIMSAL ÜRETİM HER ZAMAN ÖN PLANDA!

Bakan Kirişçi taeımsal üretiminin tarih boyunca hep ön planda olduğunu açıkladı. Bkana Kirişçi, Teknoloji ne kadarda ilerlerse de insanoğlunun gısaya ihtiyaç duyduğunu bundan dolayı da  geleceğe dönük sürdürülebilir politikalar üretilmesinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye'nin tarımsal üretimde dünyada ilk 10 ülke arasında bulunduğunu vurgulayan Kirişci, şöyle devam etti: Türkiye'nin Dünyanın en büyük un ihracatçısı olduğunun altını çizen Bakan Kirişçi: '' Dünyanın en büyük ikinci makarna ihracatçısıyız.

 

Tarımsal ihracatta söz sahibiyiz. 30 milyar dolar ihracat, 85 milyon nüfus, 52 milyon turist, 182 milyon hava yolu yolcusunun gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Biz bu başarıyı nasıl sağladık? Üreticimizin rekabet gücünü artırmak ve üretim planlaması yapmak için çiftçimizi desteklememiz gerekiyordu. Son 20 yılda sektörü rekabet gücünü artıracak destek, hibe ve yatırımlarla kırsalı cazibe merkezi haline getirdik.

Bu kapsamda, son 20 yılda reel rakamlarla 830 milyar lira tarımsal destek sağladık. Bu sayede üretimi ve verimliliği artırdık. İşletmelerimiz daha modern bir yapıya sahip olurken, çiftçimizin, yetiştirdiği hayvan ve üretimde kullandığı tohumdan aldığı verimle yüzü güldü." ifadelerine yer verdi.

''97 ÜLKEYE TOHUM İHRAÇ EDİYORUZ''

Kirişci, son 20 yılda tarımsal üretimdeki destekler sayesinde bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığına vurgu yaptı. Kirişçi, bitkisel üretimin yaklaşık 128,6 milyon tona çıktığını, bitkisel üretimde stratejik öneme sahip ürünlerdeki fark ödemesinde 5 olan ürün sayısının 18'e yükseltildiğini söyledi.

Sertifikalı tohumluk üretimin 9 kat artıarak, 1,4 milyon tona çıktığını belirten Kirişci, "İhtiyacımız olan sertifikalı tohumluğun yüzde 96'sı yurt içinden. 97 ülkeye tohum ihraç etmeye başladık." dedi.

 

Tarımsal üretimin ana unsurunun toprak olduğunu, tarım alanlarının korunması için 9,3 milyon hektar büyüklüğündeki 440 büyük ovanın tarımsal sit alanı ilan edildiğini aktaran Kirişçi, yeter gelirli arazi büyüklüğü düzenlemesiyle satış ve miras yoluyla tarım arazilerinin bölünmesini önlediklerini belirtti. Öte yandan Kirişci, tarım sektörünün son 20 yılın 16'sında büyüme kaydettiklerinin de altını çizdi.

Sosyal destek alanlar bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı! Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası...

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!