Ekonomi

Çiftçilerin yüzü gülecek! Devletten 12 bin lira destek ödemesi!

Devlet tarafından, birikim yapmaya devam eden ve evlenme hayali kuran yüzbinlerce genç çiftlere maddi destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor... Bu süreçte banka hesabı açıp bu hesaptan birikim yapan çiftlere özel 12 bin TL devlet desteği ödemesi yapılacak

 

Devlet tarafıından birikim yapan ve evlenme hayali kuran çiftlere maddi destek ödemeleri  yapılmaya devam ediyor. Bu süreçte banka hesabı açıp bu hesaptan birikim yapan çiftlere özel 12 bin TL devlet desteği ödemesi yapılacak. Birçok genç çift, evlilik hazırlıklarına başlayarak ve evlilik için adımlar atarak maddi açıdan yıldırılmaya devam ediyor. Evlilik hayali kuran birçok genç, devlet tarafından farklı şekillerde desteklenmeye devam ediyor. Bu bağlamda çeyiz desteği evlilik için birikim yapan gençlerin imdadına yetişen destek kalemlerinden biridir. Bu destek kalemini alabilmek için birikim hesabı açmak ve bu hesapta 3 ile 5 yıllık bir süre içerisinde birikim yapmak gerekiyor.

Devlet tarafından verilen bu desteğin ayrıntıları yüz binlerce genç çiftçi tarafından merak ediliyor. Söz konusu destek kapsamında gençlere kaç lira ödeme yapılacak?  

Birikim Yapan Gençler İçin 12 Bin TL Ödeme!

 

Devlet, evlenmek için çeyiz adı altında para biriktiren genç vatandaşlara 12 bin TL karşılıksız destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Bu hesapta üst birikim limiti de 5 yıl olarak açıklandı. Şu anda 5 yılda 48 bin 148 TL biriktiren gençler için 12 bin TL beklemeden birikimlerini çektikten hemen sonra yatırılacak. Ancak bu ödemeyi alabilmek için ilk evliliğin 27 yaşından önce yapılmış olması gerekiyor. Ayrıca en az 3, en fazla 5 yıl boyunca düzenli olarak birikim yapılması gerekiyor.

Devlet tarafından evlenmek isteyen genç çiftlere yönelik sunmakta olduğu evlilik destek ödemesi için devletin aradığı bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşullar...

24 Yaş Öncesi Çeyiz Hesabı Açmak Zorunlu!

Devletin evlenmek isteyen genç çiftlere sunduğu evlilik desteği ödemesi için devletin aradığı şartlardan biri olan çeyiz hesabı desteğinden yararlanmak isteyen gençlerin, bulundukları bankalarda bu isimle hesap açmalarıgerekiyor.  Bu ödeme için en büyük şartlardan biri de ilgili tasarruf hesabının 24 yaşından önce açılmış olmasıdır.

Haber24comtr'de yer alan habere göre; birikimlerini tek bir banka hesabına değil, bireysel banka hesaplarına yatırmak isteyen gençler de olabilir. Evlenmek isteyen çiftler, evlenene kadar geçen bu süre içinde ayrı banka hesapları üzerinden hesap açabilir ve birikimlerini ayrı ve düzenli olarak yapsalar bile bu onlara devlet destek ödemelerini ikiye katlama fırsatı verir. Çeyiz hesabına özel destek ödemesi yapacak kişinin aylık alt limiti 207 TL  olması durumunda  üst sınır 2 bin 76 TL olarak açıklandı.

Çiftçilere ödeme kolaylığı! Borçlardaki faiz siliniyor!

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı mı?

Çiftçilere müjde! Tarım destekleri ödemeleri bugünden itibaren hesaplara yatıyor! 

Goldman Sachs'tan korkutan dolar tahmini! Mart'ta....

Altında son dakika! Gelecek haftadan itibaren...

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?