Ekonomi

Çiftçilerin yüzü gülecek! Yepyeni bir dönem başlıyor! Kredi faizleri, tarımda kullanılan elektrik ve su…

CHP, İYİ Parti, DEVA, GP, SP ve DP'nin oluşturduğu Altılı Masa'nın, iktidara gelmeleri halinde tarım hakkında izleyeceği yol haritası belli oldu. İşte detaylar!Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnini okuyup, inceleyen ekonomist Ali Ekber Yıldırım, çiftçilerle ilgili yapacakları icraatları yazıya döktü

2023 genel seçimlerine girecek olan CHP, İYİ Parti, DEVA, GP, SP ve DP'nin oluşturduğu Altılı Masa'nın, iktidara gelmeleri halinde tarımla ilgili izleyeceği yol haritası açıklandı. Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnini okuyup, inceleyen ekonomist Ali Ekber Yıldırım, çiftçilerle ilgili yapacakları icraatları yazıya döktü.

İşte detaylar!

Buna göre, çiftçilere verilen tarımsal destek ödemeleri geriye çekiliyor, kullanılan kredilerin faizleri siliniyor, tarımda indirimli elektrik ve su tarifeleri uygulanıyor. İşte, Altılı Masa'nın tarım ve çiftçilik vaatleri…

Ekonomim.com'dan Ali Ekber Yıldırım'ın "Millet İttifakı'nın vaatleri tarımda sorunları çözmeye yeter mi?" başlıklı yazısında yer verdiği hususlar şu şekilde; Seçim öncesinde, Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin liderinin de bir araya geldiği toplantıda 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' kamuoyuna duyurdu. Toplam 44 sayfa 2 bini geçen maddeden oluşan bu metinde tarım, gıda, kırsal kalkınma, iklim değişikliği ve diğer konularına dair de çok önemli vaatler bulunuyor.

Öncelikle, 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin farklı görüşte 6 siyasi partinin üzerinde uzlaştığı bir metin olduğunu ve eğer seçimi kazanırlarsa bu vaatleri uygulamaya geçirebileceklerini hatırlatmak isterim.

Tarım konusundaki vaatlerin hiç birisi ilk kez duyduğumuz vaatler değil. Daha önce de dile getirilen, vaat edilen ama birçoğu yerine getirilmeyen vaatler. Bu 6 parti verdiği vaatleri yerine getirebilir mi? Öncelikle bunları hayata geçirebilmeleri için seçimi kazanmaları gerekmekte. Seçimi kazandıktan hemen sonra da bu vaatlerin bir öncelik sıralamasına ve takvime bağlanması gerekiyor. Bazıları hemen yapılabilir. Bazıları yasal düzenleme olmadan uygulamaya konulamaz. Bazıları çok daha uzun süre alabilir, bazıları da hiç uygulanmayabilir. Peki kurumsal düzeyde neler hayata geçirilecek?

Millet İttifakı'nın "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"  çerçevesinde vaatlerden bir bölümü kurumsal yapı değişikliğini içermektedir.

Yeni destek planı! 18 yaş üstü geçlere anında 2.215 TL ödeme! O ildeki gençler bayram edecek!

Emekliler hüsranda! Maaşları eksik hesaplandı! Uzmanlar her şeyi bir bir ortaya döktü!