Ekonomi

Çiftçinin gözü bu haberde! Mazot ve gübre desteği için kritik gün! Son dakika!

Çiftçiler merakla mazot ve gübre desteğinin ne zaman yatacağını araştırıyor. Devletin çiftçiye tarımın kalkınması için belli bütçe ayırması sevinçle karşılanmıştı. Peki Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? Pancar ödemeleri ne zaman yatacak?Devletin çiftçiye tarımın kalkınması için belli bütçe ayırması sevinçle karşılanmıştı

Çiftçiler merakla mazot ve gübre desteğinin ne zaman yatacağını araştırıyor. Devletin çiftçiye tarımın kalkınması için belli bütçe ayırması sevinçle karşılanmıştı. Peki Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? Vatandaşın bir diğer merak ettiği konu ise pancar ödemelerinin tarihi. Peki pancar ödemeleri ne zaman yatacak? Söz konusu konulara haberimizde yer verdik. İşte ayrıntılar...

 

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan vatandaşlara 2022 için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belli oldu. İşte ayrıntılar...

 

Mazot ve gübre desteği ne zamn yatacak?

2021 yılında mazot ve gübre ödemeleri Mart ve Nisan aylarında gerçekleşmişti. Peki bu yıl ödemeler hangi tarihte yapılacak? Sizlere ilk olarak mozot ve gübre desteğinin tutarları hakkında bilgi verelim.

Mazot ve gübre desteği ne kadar?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan vatandaşlara 2022 için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belli oldu.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli dahilinde; arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale için dönüm başına 22 TL mazot, 20 TL'si gübre olmak üzere toplam 42 TL destek verilecek.

."2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Böylece, ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli baz alındığında; 

Dönüm başına; arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale için 22 TL mazot ve 20 TL'sı gübre olmak üzere toplam 42 TL ödenecek.

-Çeltik, kütlü pamuk için 68 TL mazot ve 8 TL'si gübre olmak üzere 76 TL ödenecek.

-Nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 TL mazot ve 8 TL'si gübre olmak üzere toplam 32 TL ödeme yapılacak. 

-Kanola, aspir için 20 TL mazot ve 8 TL'si gübre olmak üzere 28 TL ödeme yapılacak.

-Patates, soya için 30 TL mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 38 TL ödeme yapılacak. 

-Yağlık ayçiçeği için 29 TL mazot ve 8 TL'si gübre olmak üzere 37 TL ödeme yapılacak.

 Çiftçiye mazot ve gübre desteği geliyor! Tarih belli oldu...

Çiftçilere büyük müjde! Yüzde 30 indirim!