Kent Haberleri

Çiftçiye 36 ay vadeli 250 bin lira kredi müjdesi! Borçlu çiftçilere kolaylık sağlanacak, faizler silinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere üç yeni destek müjdesi verdi. Erdoğan ayrıca genç çiftçi ve kadın çiftçilere kredi limitinin arttırılacağını borçlu çiftçilerin borcunun anaparasını ödemesi durumunda ise faizin silineceğini söyledi. İşte detaylar...Çiftçiye 36 ay vadeli 250 bin TL kredi, tarımsal KOBİ’lere 15 milyon TL üst limitli kredi ve uygun koşullarla borç transferi sağlanacak

Tarım Ekosistemi Buluşması programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere üç yeni destek müjdesi verdi. Çiftçiye 36 ay vadeli 250 bin TL kredi, tarımsal KOBİ’lere 15 milyon TL üst limitli kredi ve uygun koşullarla borç transferi sağlanacak. 

Ziraat Bankası tarafından düzenlenen Tarım Ekosistemi Buluşması’nda Türkiye genelinde faaliyet gösteren çok sayıda çiftçi ve üretici bir araya geldi. Bu sene 2'nci kez düzenlenen buluşmada sürdürülebilir ve güvenli tarım masaya yatırıldı, sektör paydaşları deneyimlerini paylaştı, gençlerin tarıma yönlendirilmesi için atılması gereken adımlar konuşuldu.

İstanbul’da gerçekleştirilen etkinliğe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılım gösterdi. Erdoğan, çiftçilerle yeni desteklerin müjdesini açıkladı. Çiftçi ve tarımsal KOBi’lere yeni kredi paketleri duyururken, başka bankadan borç transferine de imkan sağlandı. Öte yandan Erdoğan genç çiftçi ve kadın çiftçilere kredi limitinin 1 milyon liraya çıkarılması ve borçlu çiftçilere kolaylık sağlanması gerektiğine dikkat çekti ve borçlu çiftçilerin borcunun anaparasını ödemesi durumunda faizin silineceğini söyledi. İşte sağlanacak destekler ve detayları...
 

KİŞİ BAŞI 250 BİN LİRA

Posta'da yer alan detaylara göre, "Çiftçiyi ihmal eden, geleceğini ihmal etmiş demektir. Vereceğimiz müjdeler ülkemizin toprak muhafızları çiftçilerimizi daha da güçlendirmeyi amaçlıyor" diye ifade eden Erdoğan, çiftçiye 3 müjdesini şöyle sıraladı:

1- ÇİFTÇİ DESTEK KREDİSİ: Bu krediyi çiftçilerimiz hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcama için kullanabilecekler. Böylece çiftçilerimiz gelir elde edemedikleri dönemde ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Kişi başına 250 bin TL'ye kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9.75, vade süresi 36 aya kadar olacaktır.

2- TARIM BORÇ TRANSFERİ KREDİSİ: Başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Banka’mızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon TL, faiz oranı yüzde 9.75 olan kredinin vadesi 60 aydır.

3- TARIMSAL KOBİ KREDİSİ: Tarım ürünlerini işleyen küçük ve orta boy işletmeleri destekleyeceğimiz bu kredi ile nihai malın katma değerinin üreticide kalmasını amaçlıyoruz. Üst limiti 15 milyon TL, devlet tarafından ödenen kısmın dışında kalan faiz oranı yüzde 4.75’tir. Yatırım kredilerinde 10 yıla, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade uygulanacak. Süt ve süt ürünleri, meyve suyu, reçel, pekmez, zeytin, paketleme, tütsüleme gibi pek çok başlıktaki işletme faaliyetlerinde bu kredi kullanılabilecektir.

e-Devlet'ten başvuran destekten yararlanacak! Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul çocuklu ailelere müjde peş peşe zam geldi..

Akaryakıtta resmen Ocak 2023 depremi! Benzin ve motorine indirim var mı? Total, Opet, PO, BP 7 Ocak 2022 fiyat listesi