Ekonomi

Çiftçiye 6 ayrı kredi müjdesi! Ziraat Bankası tarım kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi geldi. Maliyet artışları sebebiyle üretimde güçlük çeken çiftçilere Ziraat Bankası tarafından açık çek veriliyor. Peki Ziraat Bankası tarım kredisi nedir? Ziraat Bankası tarım kredisine nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar... Çiftçiler için yeni bir müjde Ziraat Bankası'ndan geldi

Milyonlarca çiftçi, gübre ve mazot fiyatlarındaki ve diğer maliyetlerdeki yükselişler sebebiyle üretim yapmakta güçlüklerle karşılaştı. Çiftçiler için yeni bir müjde Ziraat Bankası'ndan geldi. 

Ziraat Bankası tarafından, Türkiye'nin tarım üretimine büyük katkıda bulunacak 6 farklı paketten meydana gelen kredi desteklerini duyurdu. 13 Nisan 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya alınan kadın çiftçi, genç çiftçi, güneş enerjili sulama, altın kovan, üreten kooperatif ve tarım transfer kredi paketlerinin ayrıntılarını Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar anlattı. 

Peki Ziraat Bankası'nın Türkiye'nin tarım üretimine büyük katkıda bulunacak 6 farklı paketten meydana gelen kredi destekleri neleri kapsıyor? Ziraat Bankası tarım kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

ÇİFTÇİLERE AÇIK ÇEK DESTEĞİ 

Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destekte bulunmak için Ziraat Bankası harekete geçti. Bu kapsamda çiftçilerin üreterek büyümesi amaçlanıyor. Hayata geçirilen 6 farklı paketten meydana gelen kredi destekleriyle milyonlarca çiftçiye kredi desteği verilecek. 

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, konuyla ilgili açıklamasında Tarım kredilerinin kaynağına ilişkin herhangi bir üst limitleri olmadığına dikkat çekti. 

ÇİFTÇİYE NE KADAR DESTEK VERİLECEK? 

Tarım alanındaki genç ve kadın sayısını yükseltilmesi amacıyla genç çiftçilere 500 bin TL'ye kadar yatırım ya da işletme kredisi desteği sağlanacak. 

Genç çiftçilere verilecek 500 bin TL'ye varan kredi, 2 sene anapara ödemeiz ve 10 sene vade imkanlarıyla sunulacak. Aynı zamanda faizin yüzde 100'ü de devlet tarafından karşılanacak. 

Arıcılık faaliyeti sürdüren ya da bu alanda ilk defa üretim yapacak olan çiftçilere 150 bin TL tutarında kredi sağlanacak. 1 sene anapara geri ödemesiz ve 5 sene vadeli Altın Kovan Kredisi kapsamında faizin yüzde 70'ini devlet karşılayacak. 

Peki Ziraat Bankası Tarım Kredisi başvurusu nasıl yapılır? Ziraat Bankası tarım kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Kendi enerjisini kuranlara 7 sene vade

Tarım alanında modern basınçlı sulama sistemleri ve güneş enerji sistemi kurmak isteyen çiftçi ve sulama birlikleri için de harekete geçildi. Bu kapsamda kendi enerjisini üretecek olan çiftçiler için 7 milyon 500 bin TL kredi desteği sunulacak. Güneş enerjili sulama kredisinin vadesi 7 sene olarak belirlenirken, devlet tarafından yüzde 75 ile yüzde 100 arasında değişen faiz desteği sunulacak. 

TARIM KOOPERATİFLERİNE 15 MİLYON TL 

Katma değerli ürün ekmeyi ve ürününü doğrudan tüketiciye ulaştırmayı isteyen tarım kooperatifleri için de 15 milyon TL kredi sunulacak. İşletme ve yatırım kredisi, 2 yıl ödemesiz ve 10 sene vadeyle verilecek. Devlet desteği ise yüzde 50 olarak belirlendi. 

Yeni Şafak'tan İbrahim Acar'ın haberine göre; aynı zamanda Ziraat Bankası, başka bankadan aldığı tarım kredilerini Ziraat’e taşımak isteyen kişilere ve işletmelere 500 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunacağını duyurdu. 

TARIM KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye’deki çiftçilerin üretimine destekte bulunmak için Ziraat Bankası tarafından verilen tarım kredilerine başvurmak için Ziraat Bankası şubelerinin ya da resmi internet sitesinin ziyaret edilmesi gerekiyor. 

ZİRAAT BANKASI TARIM KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kredi desteğinden faydalanmak isteyen genç girişimci çiftçiler için başvurular 13 Nisan 2022 tarihinde başladı. Başvurular, 31 Aralık 2023 itibariyle sona erecek. 

Genel Müdür Alpaslan Çakar, konuyla ilgili açıklamasında "Tarımla uğraşan tüm kesimlerin ekosistemin finansmanını oluşturduk. Bu ekosistemdeki tüm oyuncuların karşılıklı olarak ve birbirinden ayrılmaz bir bütün halinde etkileşim içindeyiz. Ziraat Bankası’nın tüm tarafları kapsayan ve finansal ihtiyaçlarına cevap verecek bir stratejiyle tarım ekosisteminin ayrılmaz bir parçası ve bu ekosistemin finansmanının ana bankası olmayı sürdürecek.

Biz daha çok üretmek zorundayız. Bizim bir karış tarım arazisini boş bırakacak lüksümüz yoktur. Daha çok çalışmak, üretmek ve ülke tarımını ileriye taşımak zorundayız. Mekanizasyona ve teknolojiye erişimi, hammadde üreten yapıdan katma değerli ürünlere geçişi hızlandırarak, verimlilik, karlılık ve sürdürülebilirlik için işletmelerimizi ölçek ekonomisine uygun boyuta taşımalı, birlikte iş yapma kültürünü yaygınlaştırmalıyız.

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

1 litre benzin, motorin ve LPG bugün kaç TL? İndirim geldi mi? Petrol Ofisi, Opet, BP ve Total 14 Nisan fiyat listesi...

Çiftçiye akaryakıt desteği müjdesi! Resmen açıklandı! 

Çiftçi dört gözle bekliyordu, sonunda tarih verildi! İşte verim deposu buğdayın tarlalarda olacağı tarih