Ekonomi

Çiğ süt fiyatına zam geldi! Zamlı tarifenin ne zamandan itibaren geçerli olacağı belli oldu

Çiğ süt fiyatlarına Ulusal Süt Konseyi tarafından zam yapıldı. Daha önce litresi 5 lira 70 kuruş olarak açıklanan çiğ sütün yeni fiyatı 7 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Mart, nisan ve mayıs aylarında verilen 1 liralık destekleme primi tekrar 20 kuruşa indirildi. Litresi 5 lira 70 kuruş olan çiğ süt artık 7 lira 50 kuruştan üreticiden çıkacak

Tarımda artan mazot, yem ve gübre fiyatları üreticiden alınan çiğ süte yeniden zam olarak yansıdı. Litresi 5 lira 70 kuruş olan çiğ süt artık 7 lira 50 kuruştan üreticiden çıkacak. Bu rakam aynı zamanda market raflarında satılan sütün litresine de zam demek. BİM, ŞOK, A101 gibi marketlerde satılan pastörize sütün litresi 8,5 lira ile 9,5 lira arasında değişiyordu. Çiğ sütün 7,5 liraya çıkmasıyla bu ürünlere de zam gelecek.

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt litre fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Mart, nisan ve mayıs aylarında verilen 1 liralık destekleme primi tekrar 20 kuruşa indirildi. Belirlenen fiyat 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak.

Çiğ süt fiyatında, yağ ve protein oranı üzerinden belirlenen 8 kuruşluk kesinti veya artış 10 kuruşa çıkarıldı.

"YENİDEN ZAM GELEBİLİR" AÇIKLAMASI

Ulusal Süt Konseyi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bilindiği üzere 18.03.2022 tarihinde 1 Nisan 2022’den itibaren geçerli olmak üzere  kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı 5,70 TL/Litre olarak belirlenmişti.

15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 7,50 TL/Litre olarak belirlenmiştir.

Çiğ süt üretim maliyetinde önemli bir değişiklik olduğunda önümüzdeki süreçte piyasa şartlarına göre tekrar değerlendirme yapılacaktır.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olacak Çiğ Süt Priminin litre başına 0,20 TL olacağı bilgisi edinilmiştir.

 

Zamlı emekli ve memur maaşı kaç lira olacak belli oldu! Enflasyon hesabı yapıldı artış için düğmeye basıldı

Mayıs ayından itibaren başlıyor! Sürücülere otomatik zam uyarısı

Meyve ve sebzeye yüzde 448 zam! Listedeki ürünlerin üretici ve reyondaki fiyatlarını görünce inanamayacaksınız