Perakende

Çiğ süte yüzde 13,3 zam geliyor! 

Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatını 7,5 TL'den 8,5 TL'ye yükseltti. Yeni fiyatlar cuma gününden itibaren geçerli olacak. İşte detaylar...Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ sütte tavsiye edilen fiyatın cuma gününden itibaren yüzde 13,3 zamlanacağını açıkladı

Çiğ süte yine zam geliyor. Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ sütte tavsiye edilen fiyatın cuma gününden itibaren yüzde 13,3 zamlanacağını açıkladı.

Konseyin internet sitesinde paylaşılan duyuruda, 14 Ekim Cuma'dan itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatının üreticinin eline litre başına net 8,5 TL geçecek şekilde belirlenmesine oy çokluğu ile karar verildiği ifade edildi.

Çiğ süt tavsiye fiyatı 1 Ekim'de 5,70'den 7,5 Türk Lirası'na yükselmişti. Duyuruda, üretici tarafından karşılandığı takdirde, soğutma, nakliye ve diğer cari giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği de belirtildi. USK açıklamasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'de süt fiyatlarına ilişkin yapılan destek ödemesinin fiyatını açıkladı. İşte Bakan Kirişçi'nin açıklamaları...

KİRİŞCİ: DESTEK PRİMİ 2,5 KAT ARTIRILDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiğ süt destek priminin 2,5 kat artırıldığını ifade ederek, "Ekim, kasım ve aralık dönemi için litre başına 50 kuruş çiğ süt destek primi ödenecek. Böylece üreticimizin eline çiğ süt destekleme primi ile beraber litre başına en az 9 lira geçecek" dedi.

Bakan Kirişçi, "Bugün toplanan Ulusal Süt Konseyi, 14 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını çiğ süt destek primi hariç üreticinin eline net 8,50 Türk Lirası geçecek şekilde belirlemiştir" diyen Kirişçi sözlerinin devamında şu bilgileri verdi: "Bakanlığımızca 15 Mayıs-30 Eylül döneminde olduğu gibi süt üreticilerinin ekim, kasım ve aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primini 2,5 katına çıkararak 50 kuruşa yükseltmiştir. Böylece üreticimizin eline Bakanlığımızca ödenecek olan çiğ süt destekleme primi ile beraber litre başına en az 9 Türk Lirası geçecektir. Bunu da buradan duyuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz."

NE OLMUŞTU?

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 7,50 TL geçecek şekilde belirlenmesine karar verilmişti. Fiyatın sabit kalmasından şikayetçi olan üreticiler çiğ süte zam talebinde bulundu. Yapılan çağrılardan sonra bugün çig süt fiyatları yüzde 13,3 oranında zamlandı.

İstegelsin online markette yüzde 50 indirim! 1 kg tereyağı ve Omo deterjan 82 TL! İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi

Migros yüzde 30 çay indirimini patlattı! Duyan Migros'a koşacak! İşte 11 Ekim 2022 fiyat listesi