Ulaşım

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar... Ekiplerin yoğun mesaisi sayesinde Cahar Dudayev Bulvarı’nın İzmir Çevreyolu birleşimindeki hat imalatı okullar açılmadan bitirilmiş olacak ve bölgenin trafik akışı 12 Eylül tarihinde eski haline gelecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin inşasına devam ettiği Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka Tramvay Hattı ile bağlantısını sağlayacak çalışmalar planlanandan bir ay önce tamamlanıyor. Ekiplerin yoğun mesaisi sayesinde Cahar Dudayev Bulvarı’nın İzmir Çevreyolu birleşimindeki hat imalatı okullar açılmadan bitirilmiş olacak ve bölgenin trafik akışı 12 Eylül tarihinde eski haline gelecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli raylı sistem projelerinden Çiğli Tramvay Hattı'nın  Karşıyaka Tramvayı'na  bağlantısını sağlamak amacıyla Cahar Dudayev Bulvarı’nın Karya Kavşağı bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi iki aşamalı imalatların ilk aşamasını yarın (4 Eylül 2022) planlanan süreden bir hafta önce tamamlamış oluyor. 

5 EYLÜL'DE YENİ DÜZEN

İkinci aşama için alınan UKOME kararına göre Cahar Dudayev Bulvarı’nın İzmir Çevre Yolu ile birleşiminde trafik akışı 5 Eylül Pazartesi gününden itibaren Çevre Yolu’ndan Cahar Dudayev Bulvarı Mavişehir yönüne gidiş bir şerit, Cahar Dudayev Bulvarı’ndan Çevre Yolu’na gidiş ise 2 şerit şeklinde yapılacak. 

Çalışmaların ikinci aşaması yoğun mesaiyle bir haftalık sürede tamamlanacak. Bu bölgedeki trafik akışı okulların açılacağı 12 Eylül 2022 tarihinde eski haline dönecek. Böylelikle UKOME kararına göre iki ayda tamamlanması planlanan imalat çalışmaları bir ayda bitirilmiş olacak. Bölgedeki çalışmalar 14 Ağustos 2022 tarihinde başlanmıştı.

TRAMVAYIN YÜZDE 80'İ TAMAM

Geçtiğimiz sene Şubat'ta temeli atılan Çİğli Tramvay hattında kısa sürede imalat çalışmalarının yüzde 80'i bitrildi. 11 kilometre ve 14 istasyondan meydana gelecek olan tramvay hattının 2022 sonunda tamamlanmasından sonra test sürüşlerine geçilmesi öngörülüyor. 

Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, viyadük ile Çiğli Ataşehir Mahallesi’ne  uzanacak. Tramvay hattı Çevreyolu İstasyonu, Ataşehir, Çiğli Ataşehir Mahallesi, Çiğli İZBAN Durağı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmette bulunacak. 

İzmir’de servis ücretlerine zam belli oldu! İşte yeni fiyatlar

Belediyeden İzmir'in o ilçesinde satılık arsa fırsatı! Hemen bu son dakika ilanına bakın!

İzmir'de Halk Konut 2. Etap için imzalar atıldı!

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek