27 / 04 / 2024

Çiğli'nin en büyük sorunu otopark!

Çiğli'nin en büyük sorunu otopark!

İzmir Çiğli'de özellikle esnafın en büyük sorunu otopark ve yüksek işgaliye ücretleri. Belediyenin borç yükünün esnafa yüklendiğini iddia eden işletmeciler, Başkan Hasan Arslan'dan hizmet bekliyor




Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, borç batağına saplanan belediyeyi ayağa kaldırmak için mücadele dolu bir yılı geride bıraktı. Ancak ilçe halkı üniversite ve sanayi kenti olan Çiğli'nin gelişmesi için önümüzdeki 4 yılda kalıcı projeler bekliyor. İlçenin en büyük sıkıntısının otopark olduğunu dile getiren esnaf, bu sorun yüzünden müşteri kaybettiklerini söyledi. Çiğli merkezdeki Köyiçi Mahallesi'nin adı gibi köy olarak kaldığını ve yıllardır gözle görülen bir değişim olmadığını söyleyen vatandaşlar, İZBAN'ın ikiye böldüğü Çiğli'de yukarı kesime yeterli hizmet ve yatırım gitmemesinden yakındı. 


Züleyha Kuran (Çeyizci): Çiğli'de 1 yıldır başkanın yüzünü de, bir projesini de görmedik. Hizmet alamıyoruz. Otopark sorunu çok fazla. Yollar bozuk. Temizlik yeterli değil. Özellikle Çiğli merkez ve ilk yerleşim yeri olan Köyiçi Mahallesi adı gibi köy olarak kaldı.

Neslihan Kural (Esnaf): Çiğli'de ilçenin en önemli sorunları otopark ve trafik. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.

Kezban Aktaş (Ev hanımı): Çiğli Koop'ta oturuyoruz ne park var, ne çevre düzenlemesi ve temizlik var. Her yer köy gibi.  İzmir  dışından gelenler bile bunu söylüyor. Sosyal alan yok.

Nurgül Şarköy (Esnaf): Çiğli'de otopark alanı yok. Yollar çok dar. Özellikle 8001 Sokak'ta yollara çakılan demirler mağduriyetimi daha çok arttırdı. İşyerimize mal getirmek için araç koyacak yer bulamıyoruz. Toptancı müşteri gelip burada aracını park edemiyor. Buraya acilen bir otopark istiyoruz. Daha önce araçlar, Çiğli Belediyesi'nin önündeki otoparkı kullanıyordu, şimdi orayı da kapattılar. Hiç yer kalmadı. Bu yüzden mağduriyet yaşıyoruz.

Gönül Samurcu (Esnaf): Çiğli'de esnaflara işgaliye konusunda çifte standart uygulanıyor. Ayrımcılık yapılmasın eğer alınacaksa herkesten alınsın. Ama işgaliye konusundaki ayrımcılıktan rahatsız oluyoruz.

Semra Alatürk (Ev Hanımı): Belediye başkanımızdan memnunuz. Kendisi ilçemiz için hizmet etmeye çalışıyor. 4 yılda güzel projeler bekliyoruz.

Merve Kösener (Esnaf): Çiğli'de son 1 yılda da, daha önceki dönemlerde de belediyenin bir projesini göremedim. Daha önceki belediye başkanları esnaftan hiç işgaliye almıyordu. Şimdi sürekli işgaliye almak için zabıta kapımıza dayanıyor. Kapımızın önüne koyduğumuz malzemeler için sürekli işgaliye ödüyoruz. Belediye borçlarını ödemek için esnafa fatura kesiyor.

Nizamettin Cömert (Esnaf): 8001 Sokak'taki demirler esnafı mağdur ediyor. Araçlar giremiyor. Müşteri giremiyor. Vatandaş otopark olmadığı için araçları park edecek yer bulamıyor. İstasyonaltı'nda en büyük ihtiyaç otopark. Ayrıca işgaliye ücretleri tavan fiyattan alınıyor. Belediyenin borcu esnafın sırtına yüklendi. Bunun cezasını esnaf çekiyor. Esnafa destek olunmasını bekliyoruz.

Ömer Taştan (Esnaf): Daha düzenli bir kent istiyoruz. Çiğli gelişmiyor. Otopark yok çevre düzenlemesi yok. İnsanların oturup keyifli vakit geçireceği yaşam alanları istiyoruz. Belediye bunları yapabilir. Çiğli'nin gelişmesi için somut projeler bekliyoruz.

Nur Cömert (Sigortacı): Çiğli'de ilçe olduğu günden bu yana hiçbir değişim ve gelişme yok. Sadece günübirlik etkinliklerle ilçemiz gelişemez. Çiğli sanayi ve üniversite olan ve hızla gelişmeye açık olan bir kent, fakat hak ettiği hizmetleri aldığını düşünmüyorum.

Bedrettin Akıncı (Kuyumcu): Belediye başkanından memnunum. Çiğli'nin sorunlarını çok iyi bilen ve çözüm bulmaya çalışan bir kişi. Önümüzdeki 4 yılda güzel projeler üreteceğine inanıyorum.

Talip Gezgin (Esnaf): Çiğli İZBAN hattıyla birlikte ikiye bölündü ve yukarı kesimler hizmet alamazken, bütün hizmetler İstasyonaltı tarafına yapılıyor. Esnaf da iş yapamaz hale geldi. Artık insanlar bu tarafa geçemiyor. Hiçbir yatırım yapılmıyor. İnsanların ailesiyle oturacağı bir park yok. Sosyal tesis yok. Çiğli'nin asıl merkezi olan Köyiçi Mahallesi adı gibi köy olarak kaldı.

Mehmet Bostan (Berber): Belediye Başkanı'ndan öncelikli isteğimiz otopark. Köyiçi Mahallesi'nde yollar dar otopark sorunu var. Çiğli'nin İstasyonaltı tarafında yatırım ve hizmet var ama yukarı kesimler ilgisizliğe terk edildi. Eşit ilgi istiyoruz.

Seyit Güngör (Emekli): Çiğli yıllardır gelişmiyor özellikle son dönemde Çiğli ikiye bölündü. Çiğli'nin merkezi olan Köyiçi Mahallesi ve yukarı kesime hiç hizmet gitmiyor. Çiğli'de kalıcı hizmetler bekliyoruz. Üniversite ve sanayi kenti Çiğli şu anda hakettiği yerde değil. Aldığı oyların hakkını vermesini istiyoruz.

Kenan Kılıçaslan (İşletmeci): Başkandan memnunuz 4 yılda kalıcı hizmet bekliyoruz. Bugüne kadar kalıcı hizmet yapan olmadı. Çiğli'nin merkezi olan Köyiçi Mahallesi çok geri kaldı. Kaderine terk edilmiş durumda. Otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Yollar çok dar. Gelen müşteriler araç park edecek yer bulamıyor. Borçları bahane edip hizmet vermemek doğru bir şey değil.




Yeni Asır


Geri Dön