27 / 04 / 2024

Cihangir Otoparkı Aralık ayında hizmete açılacak!

Cihangir Otoparkı Aralık ayında hizmete açılacak!

Türkiye'nin ilk sergi salonlu otoparkı Cihangir'de Aralık ayında hizmete açılacak



İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK) Genel Müdürü Kadir Gurbetci, gelecek ay hizmete açılacak Cihangir Otoparkının bölgede park ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacağı gibi kültürel etkinliklerin de merkezi olacağını bildirdi.

Gurbetci, yaptığı yazılı açıklamada, otopark kültürünü yerleştirmek amacıyla özgün projelere imza atan İSPARK'ın, Türkiye'nin ilk sergi salonlu otoparkını Cihangir'de Aralık ayında hizmete açacağını belirtti.

Çağdaş teknolojilerin kullanıldığı bu çok amaçlı otoparkın içine yapılan sergi salonunun sanatseverleri buluşturacağını ifade eden Gurbetci, çağdaş kent kimliğinin dokusuna uygun olarak inşa edilen otoparkın üstünün ise yeşil alan olduğunu, bu yeşil alanda çocuk oyun parkları, basketbol sahası ve sosyal donatı alanlarının da yer alacağını bildirdi.

Cihangir'de yaklaşık 10 ay önce yapımına başlanan çok amaçlı otopark projesinde son aşamaya gelindiğini belirten Gurbetci, şunları kaydetti: "Toplam 3 bin metrekarelik alana yapılacak otoparkta, sergi ve fitness salonu ile sosyal donatı alanları da yer alacak. Klasik ve yarı otomatik (combilift) sistemin birlikte kullanıldığı otopark 313 araç kapasiteli olacak.Cihangir'e nefes aldırmak için adeta bir yaşam merkezi olarak tasarlanan otoparkın daha yapımı tamamlanmadan abonelik talepleri gelmeye başladı. Cihangir Otoparkı, bölgede park ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacağı gibi kültürel etkinliklerin de merkezi olacak."

-MERTER'E AVRUPA'NIN EN HIZLI OTOPARKI-
Gurbetci, İSPARK'ın Merter'de üç katlı ve 400 araç kapasiteli Avrupa'nın en hızlı otomatik otoparkının temellerini attığını belirtti.

İSPARK'ın Şişli, Kağıthane ve Ümraniye gibi trafiğin yoğun olduğu noktalarda da otopark projeleri hazırlayarak İstanbullular'ın hizmetine sunmak için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Gurbetci, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da, park sorununun yoğun olarak yaşandığı diğer bölgelerde de
modern otopark projelerini yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
AA


Geri Dön