05 / 05 / 2024

Cihangir'deki Sanatçılar Parkı yok oluyor!

Cihangir'deki Sanatçılar Parkı yok oluyor!

İstanbul ve Beyoğlu Belediye Meclisi"nce onaylanan imar planı göre Cihangir"in en büyük yeşil alanı Sanatçılar Parkı sosyal tesis alanına dönüştürüldü. Semt halkı tepki gösterdi



İstanbul Büyükşehir Belediye ve Beyoğlu Belediye Meclisleri"nden geçen Kentsel SİT Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları"nda özellikle Cihangirleri üzen bir gelişme yaşandı. Yeni plana göre Cihangir"in en büyük yeşil alanı olan Sanatçılar Parkı ya da eski adıyla Tarihi Roma Bahçesi sosyal tesis alanına dönüştürüldü. Planı öğrenen semt halkı büyük tepki gösterdi. Cihangir"in deprem toplanma alanı ve tek çocuk parkına yapılacak değişikliğe karşı Cihangir Güzelleştirme Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşu, Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu"yla birlikte ortak mücadele etme kararı aldı.

œHakkımızı arayacağız

Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu, Kültür Bakanı ve Cumhurbaşkanı"na mektup yazacaklarını, sonuç çıkmazsa dava açacaklarını açıkladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ise œZamanında burada yeterince yeşil alan kurulmamış, bundan sonra da yaratmak zor. Bunun aşmanın tek yolu, binaların önünü çiçeklendirmek dedi.
Vatan


Geri Dön