Genel

çılgın projeye belediyeden onay çıkmadı!

CHP'li Umut Oran, Başbakan Erdoğan'ın 2023'te İstanbul nüfusunu çılgın projeyle 22-25 milyon olarak öngördüğünü söyledi. Büyükşehir'in ise 16 milyon hesapladığını belirten Oran, 'Projeyi Belediye de onaylamamış oluyor' dedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 2023'teki İstanbul nüfusu konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ters düştüğünü belirtti. Başbakan'ın kanal ve uydu iki şehir projeleriyle kentin 2023'teki nüfusunu 22-25 milyon olacağını öngördüğünü hatırlatan Oran, buna karşılık İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aynı tarihte İstanbul nüfusunu 16 milyon olarak hesapladığını söyledi.
RAPORU PAYLAşžTI
Oran, şöyle devam etti: 10 Mayıs 2011 tarihli, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, İstanbul şžehir Plancıları Odası'nın çevre Düzeni'ne ilişkin itiraz görüşmesiyle ilgili. Raporun sonuç bölümünde, belediyenin müdürlük görüşü olarak, 'Plan tarafından öngörülen 16 milyon kişilik nüfus hedefi ile 22-25 milyon kişi arasında olacağı tahmin edilen projeksiyon nüfus arasında kabul edilemez bir fark bulunmaktadır. Projeksiyon nüfusundaki söz konusu yüksek değerlerin yeniden irdelenmesi, makul nüfus hedeflerinin belirlenmesi bakımından önemlidir. Projeksiyon nüfusuna ilişkin 'en kötü senaryo'nun gerçekleşmemesi ve nüfus artışının sınırlandırılması hedefine ulaşılması için hangi uygulama araçlarının tanımlandığı belirsizdir' ifadeleri yer alıyor.' Oran, çılgın projenin Büyükşehir tarafından bile onaylanmamış olduğunu söyledi. 'Nüfus mevcut dinamiklerin önlem alınmaksızın sürmesi halinde 22-25 milyon olarak hesaplanıyor.' denilen rapor şöyle devam ediyor: Ancak sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde, doğal eşik analizi, nüfusa bağlı çaışma alanı ve konut alanı hesaplamalarının sonucunda, İstanbul'da doğal eşiklerin çok sınırlı olarak aşıldığı, yeterli sevilelerde ve nitelikte donatı alanı karşılayabilecek rasyonel yerleşme yoğunluklarının getirebildiği bir plan senaryosu ile İstanbul için eşik nüfus 16 milyon olarak belirlenmiştir.

AYNAYA BAKSIN
Oran, Başbakan Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için sık sık söylediği 'SSK'yı batırdın' sözüne de tepkili. Oran,   'Genel Başkanımız, SSK'da 1994-99 yılları arasında görev yaptı. O yıllarla ile 2002-2009 yılları arasındaki SSK'ya baktığınız zaman iki dönem arasında anormal bir fark var. Genel Başkanımızın görev yaptığı yıllarda, o zamanki açık sadece 6 milyon TL. Ancak   2002-2009 yılları arasında baktığınızda bu açığın 200 milyon TL'ye ulaştığını görüyorsunuz. Bu konuda bir çamur atacaksanız, önce aynayı kendinize çevireceksiniz' diye konuştu.

Ayıp siyaseti inancıma aykırı
DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek İstanbul'un ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürdü. MHP'de yaşanan kaset depremini değerlendiren Zeybek şöyle konuştu: Başta Müslüman'ım elhamdülillah. İnsanların gizli halleri araştırılarak, insanların ayıpları ortaya çıkarılarak siyaset yapılmasını kendi inancıma aykırı görürüm. Bunu doğru bulmam. MHP Genel Başkanı, bu işlerin arkasında Fethullah Gülen Hocaefendi'nin olduğunu iddia etti, bu mümkün değildir. Ben kendisini yakından tanırım. Bu işin arkasında onu aramak akıl işi değildir. MHP'nin buna gelinceye kadar konuşulacak bir çok işi vardır.

Bayrak yarışı
HALİç'e parti bayrağı asmak isteyen bir grup Saadet Partisi üyesiyle polis arasında arbede yaşandı. Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı üyeleri, 1200 metrekare büyüklüğündeki bir parti bayrağını, Eyüp Piyer Loti ile Sütlüce arasına halat çekerek asmak istedi. İstanbul Valiliği'nden izin alınmadan bayrağın asılmasının mümkün olamayacağını belirten polis ekipleriyle, partililer arasında arbede yaşandı. İzin işlemlerinin tamamlanmasının ardından, partililer bayrağı Haliç'e astı. Ancak halatın kopması üzerine dev parti bayrağı Haliç'e düştü. Partililerin bayrağı yeniden asma çalışmaları uzun süre devam etti.

Bölmeye değil toplamaya geliyoruz
ORDU Ünye'de halkın karşısına çıkan Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, 'Kasetler üzerinden siyaset yapılıyor' dedi. Kurtulmuş şöyle konuştu: Kasetler, dosyalar seçime doğru belki başka şeyler de olacak. Soğuk savaşın bütün defterini biz kapatacağız. Haziran ayında bölmeyen, parçalamayan, hakaret etmeyen üslupla Has Parti, bu ülkenin yeni sayfası, yeni defteri olacak.   Bizim kitabımızda bölmek, parçalamak yok. Biz dağılmış, bölünmüş parçaları derleyip toparlamak için geliyoruz.
 
Akşam