Ekonomi

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

İnşaat malzemelerinde rekor artışlar gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içi çimento fiyatlarına gelen yüksek zamlar müteahhitleri isyan ettirdi. Fahiş fiyatlar adından Ticaret Bakanlığı çimento fiyatlarında inceleme başlattı. Öyleyse çimento fiyatları ne olur?inşaat maliyetlerindeki aşırı fiyat artışlarından dolayı müteahhitler işleri sürdüremeyecek duruma geldi

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. inşaat maliyetlerindeki aşırı fiyat artışlarından dolayı müteahhitler işleri sürdüremeyecek duruma geldi. Yüzbbinlerce müteahhit inşaatları durdururken, yarısı ise batma noktasına geldi.

16 Mart Çarşamba günü çimento fiyatlarına yüzde 20 zam yapılması ile Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Çimento sektöründe fahiş fiyat artışları üzerine gelen şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı. Bakanlık fiyatların incelenmesi ve belirlenmesi ile ilgili geniş inceleme başlattı.

İnsan hayatında buğday nasıl bir öneme sahipse inşaat sektörü için de çimento o kadar önemli diyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ''3 katı kadar üretim gücümüz var, demir ve çimentoyu bu kadar güçlü üretiyorken kendi ülkemizde maliyet ve fiyat artışını kabul edemeyiz.'' ifadelerine yer verdi. 

Peki çimento fiyatları ne olur? Çimento fiyatları ne olacak? Çimento fiyatları 2022 ne olur? 

ÇİMENTO FİYATLARI NE OLUR?

İnşaat malzeme fiyatlarının çok yüksek olduğuna değinen Tahir Tellioğlu, "Temel inşaat malzemeleri fiyatları yüzde 300 arttı. Kamuya iş yapan müteahhitlerimizin tamamı çok zor durumda. 70-80 bin müteahhitimizin sadece zarar etmesi değil batması veya teminatları yakması söz konusu.'' dedi. 

Ticaret Bakanlığı tarafından çimento fiyatlarına gelen zam Pazartesi gününe kadar askıya alınırken demir tarafından olumlu haberler gelmeye başladı.16,700 liraya kadar yükselen ince demirin tonu 16,300 TL'ye düştü. Şimdi ise gözler çimento fiyatlarında. Çimento fiyatları için Ticaret Bakanlığı tarafından gelecek haber büyük merakla bekleniyor.

Peki güncel demir fiyatları nedir? 1 ton demir ne kadar? Çimento fiyatları kaç para? Çimento fiyatları 2022 kaç lira? İşte güncel demir ve güncel çimento fiyatları...

19 MART 2022 DEMİR FİYATLARI

İstanbul ince inşaat demiri satış fiyatı:16,300 TL.
İzmir ince inşaat demiri satış fiyatı:15,750TL.
Payas ince inşaat demiri satış fiyatı: 15,750 TL.
Karabük ince inşaat demiri satış fiyatı:15,900 TL.

19 MART 2022 KALIN DEMİR FİYATLARI

Kalın demir fiyatları bugün;

İstanbul kalın inşaat demiri satış fiyatı:16,000 TL.
İzmir kalın inşaat demiri satış fiyatı: 15,500 TL .
Payas kalın inşaat demiri satış fiyatı:15,500 TL.
Karabük kalın inşaat demiri satış fiyatı:15,600 TL.

Kütük fiyatları bugün şu şekilde;
Avrupa: 885,0
Uzakdoğu: 880,0
İç piyasa: 885,0

Hurda fiyatları ise;
İthal: 643,0
İç piyasa: 8680,0

ÇİMENTO FİYATLARI

32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor. 32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor ve bir torbası 65 TL+KDV. 52,5 'lik bir beyaz çimentonun 1 paketi şu anda 90,00+KDV'den satılıyor.Beton fiyatları da çimento fiyatları ile paralel olarak artış gösteriyor. İstanbul'da şu anda 1m3 C30 beton fiyatları pompa dahil 700TL+KDV iken, Anadolu da ki çimento fiyatları nakliye dahil 800 TL+KDV'dir.

Derleyen;

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Çimento ve beton fiyatları düşecek mi?

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!

Beton fiyatları kriz yarattı! İnşaatlar durma noktasında!

Çimentoculara yüksek zamların hesabı sorulacak!

İnşaat sektörü nefes aldı: Demir fiyatları düştü!

Demir fiyatları inşaat sektörünü korkutuyor: 1 ton demir bugün kaç lira?