02 / 08 / 2024

Çimento fiyatları son üç yılda yüzde 750 arttı! İnşaat sektöründe fiyatı en çok artan çimento oldu!

Çimento fiyatları son üç yılda yüzde 750 arttı! İnşaat sektöründe fiyatı en çok artan çimento oldu!

İnşaat maliyetlerindeki enflasyonun, TÜİK verilerinden oldukça fazla olması inşaat sektörünü zor duruma soktu. Sektörde fiyatı en çok artan çimento oldu. Çimento fiyatları üç yılda yüzde 750 arttı.



Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) tarafından açıklanana inşaat maliyet endeksinin, inşaat maliyetlerindeki enflasyonla örtüşmemesi ekonominin can damarı inşaat sektörünü zor duruma soktu. İnşaat sektörü şu günlerde maliyetlerdeki artışla mücadele ediyor. İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan çimento ise, inşaat malzemeleri içinde fiyatı en çok  artan malzeme olarak setöre damgasını vurdu. 

Çimento fiyatları son üç yılda yüzde 750 arttı. İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan sosyal medya hesabı X'ten çimento fiyatlarındaki artışa değinerek değerlendirmeler yaptı. 

Bakılan, bir torba çimento fiyatının 3 sene önce 20 lira olduğunu bugün ise 175 liradan satıldığını açıkladı. İşte Bakılan'ın X hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Atakan Bakılan @atakanbakilan

2021’in bu aylarında 20 lira olan torba çimento fiyatı bugünlerde 175 liraya ulaşmış durumda. Çimento, son 3 yılda % 750 artarak son yıllarda fiyatı en fazla yükselen inşaat malzemelerinden biri oldu.

1942 yılında çimento fiyatları tavan yapmış! 1 torba çimento 38 liraya kadar yükselmiş!
İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 1 ton demirin fiyatı resmen dibe vurdu! 30 Nisan demir fiyatları
Çimento fiyatlarına ne oluyor? Dört senede çimento fiyatları resmen fırladı! 50 kg gri çimento fiyatı ne kadar?

Geri Dön