Ekonomi

Çimento ve beton fiyatları düşecek mi?

Son zamanlarda fahiş fiyat artışları ile gündemde olan inşaatın temel malzemelerinden çimento ve beton fiyatları Bakanlık tarafından incelemeye alındı. Peki Çimento fiyatlarında indirim olacak mı? Çimento fiyatları düşecek mi 2022? Çimento fiyatları düştü mü?  Çimento fiyatlarında bu hafta içerisinde yapılacak olan yüzde 20 zammından sonra gelen şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı

Çimento fiyatları inşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden biri iken, son zamanlarda fahiş fiyatlarla gündemde fazlasıyla yer almaya başladı.  Çimento fiyatlarında bu hafta içerisinde yapılacak olan yüzde 20 zammından sonra gelen şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı.

Çarşamba günü gündeme gelen zam Pazartesi gününe kadar askıya alındı. Peki çimento ve beton fiyatları düşecek mi? Çimento fiyatlarına indirim yapılacak mı? Çimento fiyatları düştü mü? Çimento fiyatları düşer mi? İşte merak edilen soruların cevabı...

 

 

ÇİMENTO FİYATI DÜŞER Mİ?

İnşaat sektörürünün birim maliyelerini etkileyen çimento fiyatlarına çarşamba günü yüzde 20 zam geldi.  Çimento sektöründe fahiş fiyat artışları üzerine gelen şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı. Bakanlık fiyatların incelenmesi ve belirlenmesi ile ilgili geniş inceleme başlattı.Teftiş Kurulu tarafından gerçekleştirecek denetimler ile, maliyet artışları ve fiyat değişimleri araştırılıp haksız veya fahiş fiyat artışı olup olmadığı kontol edilecek.

Mütahhitler ve ev yaptırmak isteyenler çimento ve beton fiyatları düşer mi? sorusunun cevabını araştırıyor. Petrol fiyatları ile doğrudan bağlantılı olan çimento fiyatlarında herhangi bir indirim olup olmayacağına dair resmi bir açıklama gelmedi.

Güncel çimento ve beton fiyatlarını haberimizden öğrenebilirsiniz...

 

ÇİMENTO, BETON FİYATLARI 2022

32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor. 32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor ve bir torbası 65 TL+KDV. 52,5 'lik bir beyaz çimentonun 1 paketi şu anda 90,00+KDV'den satılıyor.Beton fiyatları da çimento fiyatları ile paralel olarak artış gösteriyor. İstanbul'da şu anda 1m3 C30 beton fiyatları pompa dahil 700TL+KDV iken, Anadolu da ki çimento fiyatları nakliye dahil 800 TL+KDV'dir.

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!

Beton fiyatları kriz yarattı! İnşaatlar durma noktasında!

Çimentoculara yüksek zamların hesabı sorulacak!