Ekonomi

Çimentoculara yüksek zamların hesabı sorulacak!

Konut fiyatlarını doğrudan etkileyen beton ve çimento fiyatlarına bugün gelen yüzde 20 zamdan sonra Ticaret Bakanlığı harekete geçti...Bu nedeniyle harekete geçen Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlar için düğmeye bastı

İnşaat sektörürünü direkt etkileyen çimento fiyatları bugün itibariyle yüzde 20 daha arttı. Bu nedeniyle harekete geçen Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatlar için düğmeye bastı. Bakanlık fiyatların incelenmesi ve belirlenmesi ile ilgili geniş inceleme başlattı. Çimento sektöründe fahiş fiyat artışları üzerine gelen şikayetlerin artması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçerek inceleme başlattı.

Bakanlığa bağlı Rehberlik ve Teftiş Kurulu; perakendeci, üretici, tedarikçilerin fiyatlarındaki değişkliği mercek altına alarak haksız fiyat artışı olup olmadığı araştırılacak. İşte son dakika haberinin ayrıntıları.. 

Çimento sektöründeki  fiyatların yükselmesi konut birim maliyetlerini doğrudan etkiliyor. Konut birim maliyeletlenin artması ise ev fiyatlarının yükselmesi anlamına geliyor. İnşaat maliyetlerinin yükselmesi ile müteahhitler isyan ederken, geç teslimatlar yaşanmaya başladı. Çimento sektöründe fiyatların yükselmeye devam etmesi halinde konut satışlarında azalma meydana gelebilir. Peki şu anda çimento ve beton fiyatları kaç lira? İşte 16 Mart 2022 çimento ve beton fiyatları...

 

ÇİMENTO FİYATI 16 MART 2022

32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor. Yüzde 20 zam ile birlikte İstanbul dökme çimento fiyatları nakliye dahil 1.000TL+KDV olurken, Anadolu da ki çimento fiyatları ise nakliye dahil 1.000TL+KDV oldu.  32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor ve bir torbası dün 65 TL+KDV  iken gelen zamla birlikte 70 TL+KDV oldu.  52,5 'lik bir beyaz çimentonun dün 1 paketi 90,00+KDV'den satılırken zamdan sonra  95+KDV oldu.

BETON FİYATI 16 MART 2022

Beton fiyatları da çimento fiyatları ile paralel olarak artış gösteriyor. İstanbul'da şu anda 1m3 C30 beton fiyatları pompa dahil 900TL+KDV iken, Anadolu da ki çimento fiyatları nakliye dahil 1.000TL+KDV'dir.

Çimento fiyatlarına bugün gelen zamla birlikte torbaya 12 lira yansırken, tonuna ise 200 lira yansıdı. Beton ve çimentoya hemen hemen her ay zam yapılmakta olup, bu rakamların çimento ve betonda bu zamana kadar görülmemiş rakamlar olarak tarihe geçtiği söyleniyor.

Petrol düştü, zam durdu! Demir fiyatları bugün ne kadar?

Çimento ve beton tarihi rekorunu kırdı! Müteahhitler şaşkın! İşte Mart 2022 fiyat listesi!