22 / 12 / 2024

Çimsa'dan 1.2 milyon TL'ye depreme dayanıklı ev! Bir ayda üretiliyor!

Çimsa'dan 1.2 milyon TL'ye depreme dayanıklı ev! Bir ayda üretiliyor!

Hayata geçirdiği yeni yatırımlarla büyümesine devam eden Çimsa, deprem açısından önemli olan beyaz çimentodan 3D evi, kısa zaman içerisinde 1.2 milyon TL'ye üretiyor. Türkiye'de ilk ve tek olan bu ev inşaat sektörü için de çok önemli bir gelişme olarak belirtiliyor...  




Sabancı Topluluğu şirketleri arasında yer alan Çimsa, dünyada gri çimento, beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimento (CAC) üreten tek üretim tesisi olan Mersin fabrikasında 1.5 milyon TL ile yeni CAC yatırımını devreye aldı. Akşam'dan Gülten Uğurlu imzalı habere göre  Çimsa'yı CAC alanında dünyanın en büyük üç üreticilerinden biri yapan Mersin fabrikasında dikkat çeken başka bir üretim de deprem ve olası felaketlere karşı beyaz çimentodan 3D evler. Mersin'de yeni tesisin açılışında bir grup gazeteciye yatırımları ve hedefleri ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, "Mersin kampüsünün içinde bulunan Formülhane ile mevcut ürün gruplarına yeni özellikler eklerken yapı malzemelerine ışık tutacak olan yeni teknolojiler de geliştiriyoruz. Beyaz çimentodan üretmiş olduğumuz güneş enerjili 3D ev de bu anlayışın bir sonucu" dedi.

Çimsa dan 1.2 milyon TL ye depreme dayanıklı ev! Bir ayda üretiliyor!

MALİYET 1.2 MİLYON TÜRK LİRASI

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada üç boyutlu yazıcı teknolojisi kullanarak geliştirmiş oldukları konutların hem ekonomik hem de çevreci bir alternatif sunduğunu dile getiren Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, 'Yaklaşık olarak 70-80 metrekarelik bir konutu, 1 aydan daha kısa bir zamanda 1.2 milyon Türk Lirası'na inşa edebiliyoruz. İki katmanlı 3D evi yalnızca Çimsa üretiyor. Ayrıca buna ek olarak güneş panelleri sayesinde ev kendi enerjisini üretiyor. Türkiye bir deprem ülkesi. Biz bu teknolojilerle, güvenli yapılar oluşturarak depreme hazırlık sürecinde bir sorumluluk üstlenebilir ve ayrıca da olası depremlerin ardından insanlara çok hızlı yaşam alanları oluşturabiliriz" diye konuştu.

Söz konusu grubun diğer önemli teknolojik ürününün de Çimsa Formülhane'de kalsiyum alüminat çimentosu ile yapılan denemeler sonrası geliştirilmiş olan yeni beton Flycrete olduğunu dile getiren Çimsa CEO'su Umut Zenar da ürünün havaalanı pistleri, uzun mesafeli ulaşım yolları, otoyollar ve köprüler gibi altyapıların deprem gibi sebeplerden kaynaklanan hasarlarının onarımı için geliştirildiğini dile getirdi.

 

Polonezköy yapılaşmaya açılmayacak! 

O ilde satılık sıfır ev patlaması!

İnşaat sektöründen destek talebi: Sektör büyüyor ancak kayıplar telafi edilemiyor! 


Geri Dön