Genel

çin, demir yolu projelerinde 30 milyon dolarlık yolsuzluk!

Sayıştay ’ın internet sitesinde yapılan açıklamada, 2010 yılında Pekin-şžanghay yüksek hızlı demiryolu projesinde en az 187 milyon yuanın kişiler ve inşaat şirketleri tarafından kötüye kullanıldığı ileri sürüldü

PEKİN; çin 'deki yüksek hızlı demiryolu projelerinde 30 milyon dolar tutarında paranın zimmete geçirildiği ifade etti.
                               
Sayıştay 'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, 2010 yılında Pekin-şžanghay yüksek hızlı demiryolu projesinde en az 187 milyon yuanın kişiler ve inşaat şirketleri tarafından kötüye kullanıldığı ileri sürüldü. Açıklamada, bu paranın nereye gittiği belirtilmezken, bunun yasaların ihlali olduğu ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
               
Projeye 138,4 milyar yuan harcandığını belirten yorumcular, yolsuzluğun ulaştığı boyuta ve Pekin yönetimini bu sorunu giderme yolunda nasıl bir zorlu süreç beklediğine işaret ediyor. çin Demiryolu Bakanı Liu Cicun, kısa süre önce  'disiplini ihlal ettiği' gerekçesiyle önce bakanlık parti sekreterliği, sonra da bakanlık görevinden alınmıştı.
               
çin, son 10 yılda 8358 kilometre uzunluğunda hat inşa ederek, dünyanın yüksek hızlı demiryolu ağını en çok büyüten ülkesi olmuştu. 33 milyar dolara mal olan Pekin-şžanghay yüksek hızlı demiryolu hattının Haziran ayında hizmete girmesi bekleniyor. çin, yüksek hızlı demiryolu projelerine 2015 yılına kadar 3-4 trilyon yuan daha harcayacak.
AA