29 / 04 / 2024

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin'in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin çalışmaları Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı...



Çin’in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin inşaat çalışmaları, Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı. Dayang ile Kuzey Qingdao istasyonları arasındaki tünel 5,4 kilometre uzunluğunda ve Qingdao’nun 8 numaralı hat projesinin bir bölümünü oluşturuyor.
 
Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre; projenin inşaat çalışmalarından sorumlu China Railway Group firmasının başmühendisi Wang Zili, tünelin doğu kesimi ile batı kesiminin birbirinden farklı yöntemlerle kazılmış bulunduğunu söyledi. Tünel, Qingdao’nun 3,49 kilometresi deniz altından geçen 1 numaralı metro hattının bu bölümünden daha uzun. China Railway Group ve metro hatlarının işlemcisi olan Qingdao Metro Group tarafından yapılan açıklamaya göre, hat en uzun deniz altı metro tüneli unvanının sahibi oldu.
 
Üzerinde 18 adet istasyon yapılması öngörülen 61,4 kilometre uzunluğundaki 8 numaralı metro hattı, Uluslararası Jiaodong Havalimanı ile Kuzey Jiaozhou, Hongdao ve Kuzey  Qingdao garlarını birbirine bağlayacak.
 

Kanal İstanbul'a Çin basınından yoğun ilgi!
 


Geri Dön