22 / 05 / 2024

Çin Şangay'da 13 katlı bina devrildi!

Çin Şangay'da 13 katlı bina devrildi!

Çin'in Şangay kentinde devam eden bir site yapımı sırasında ilginç bir olay yaşandı..



Sitenin inşaat çalışması henüz bitmemiş olan 13 katlı apartmanlarından biri mühendislerin gözü önünde `devrildi'. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını söyleyen Çinli mühendisler, olayın şaşırtıcı olduğunu, binanın bu şekilde devrilmesinin sebeplerini araştırdıklarını söylüyor. Devrilen binanın hiçbir katında hasar meydana gelmedi ancak böyle bir `mühendislik hatası' daha önce görülmedi.

Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre bina birkaç saniyede temelinden ayrılıp yan yattı. Binanın altında kalan bir işçiyse olay yerinde hayatını kaybetti. İşçinin cansız bedeni, binanın altından birkaç saatlik bir çalışmanın ardından çıkarılabildi. Şimdi, binanın temelden kopup yan yatmasına neden olan hata araştırılıyor.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler
Bina yan yattı

Çin Şangay'da inşaat halinde olan sitedeki 13 katlı bir apartman dün çöktü. Ancak binalar genellikle dikey çökerken bu apartmanın temellerinden kurtulup yan yatması dikkat çekti. Olayda 1 işçinin öldüğü bildirildi.
Posta

'Çin malı' bina böyle devrildi
Çin'in en büyük kenti Şangay'da yapımı süren 13 katlı bir bina, devrildi. Kâğıttan evler gibi arkaya devrilen binada bir işçi hayatını kaybetti. 2010'da satışa sunulacak binada kazaya neyin sebep olduğu henüz öğrenilemezken, 28 yaşındaki işçinin alet çantasını almak için içeriye girdiği ve bina devrilmeden önce pencereden atlayarak kaçmaya çalıştığı kaydedildi.
Sabah


Geri Dön