Kent Haberleri

Çınarcık sahil dolgu projesi başladı!

Yalova'nın turizm merkezi Çınarcık ilçesinde sahil dolgu projesi başladı. Yaklaşık 30 bin metrekare alanın doldurulacağı proje 2 yılda tamamlanacak.

İstanbul'un hafriyatı 

Yalova'nın turizm merkezi Çmarcık ilçesinde sahil dolgu projesi başladı. Yaklaşık 30 bin metrekare alanın doldurulacağı proje 2 yılda tamamlanacak. Ancak kafalar karışık. Yerel halk bu projenin tam bir çevre katliamına neden olduğunu savunuyor. Özellikle hiçbir hazırlık yapılmadan İstanbul'daki inşaatlardan çıkarak bu bölgeye rastgele dökülen dolgular kafalardaki soru işaretini bir kat daha artırıyor. 



Dolgu davalık oldu 

Halkın tepkisine ise henüz kulak veren yok. Hasan Baba Tarih ve Tabiat Varlıklar mı Koruma Derneği Başkanı Orhan Öztürk, gelişmeleri yakından takip eden duyarlı bir vatandaş. Çevreye verilen bu zararın önüne geçmek için Cumhuriyet Başsavcılığına, Yalova H Şehircilik Müdürlüğü'ne, Çmarcık Belediyesi'ne, Sahil Güvenlik'e dahi başvurduklarını belirten Öztürk, "Bu müracaatlara rağmen dolgu devam ediyor" dedi. 



'Denize giremiyoruz' 

Şikayetlerden sonra gemilerle yapılan ve 5 ay devam eden dolgunun iki ay durduğuna dikkat çeken Öztürk, "Fakat bir yolunu bulup denizi yeniden doldurmaya başladılar. Ancak bu kez dolguyu gündüz değil gece ve sahile en uzak noktada yapıyorlar" dedi. Öztürk, daha önce sahilde denize girilebildiğini ve balık avlandığmı ifade ederek, "Artık denize giremiyoruz. 

Denizin altı ada ada tepe tepe inşaat hafriyatı dolu" diyerek sitem etti. 

Yalova'nın turizm cenneti ilçesi Çınarcık'ta devam eden sahil dolgu alanı çalışmalarına tepkiler büyümeye başladı. Çınarcık Hasan Baba Tarih ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Orhan Öztürk, istanbul'da çıkan hafriyatın yol yapım bahanesiyle denize boşaltıldığını söyledi Demek Başkanı Orhan Öztürk, dolgunun yarattığı kirlilik ve moloz yığınları nedeniyle artık denize giremediklerini söyledi. 



'Denetim yapılmıyor'

Dolgu işleminin Düzce Denizcilik firması tarafından yapıldığını belirten Öztürk, dolgu işinin paravan olarak yapıldığını asıl amacın denizi doldurmak değil, İstanbul hafriyatının denize dökülmesi olduğunu iddia etti. Dolgu çalışmasının tamamen yasalara ve kurallara aykırı olduğunu öğrendiklerini belirten Öztürk, "Çünkü gemilerin dolgu alanı dışına da toprak ve inşat hafriyatı döktüklerini tespit ettik. Çalışmalar denetlenmiyor. Yetkililer bu çevre katlimana 'Dur' demeli" açıklamasında bulundu. 



Posta