29 / 04 / 2024

Çin'de 41 gayrimenkul şirketine iyi haber!

Çin'de 41 gayrimenkul şirketine iyi haber!

Çin'in en büyük kredi kuruluşu olan Ping An Bank, toplam 41 gayrimenkul geliştiriciyi finansman desteği için uygun firmalar listesine ekledi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Çin'in en büyük kredi kuruluşu olan Ping An Bank Co., ülkenin krizden etkilenen gayrimenkul sektörünü canlandırmayı hedefleyen son hamle kapsamında toplamda 41 şirketi finansman desteği için uygun gayrimenkul geliştiricileri listesine aldı.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynakların Bloomberg News'a konu ile ilgili olarak verdikleri bilgilere göre, bankanın inşaatçıların makul finansman taleplerini karşılamak için kredi limitlerinin genişletilmesiyle ilgili olarak kriterleri değiştirmeye karar verdi ve bunun geçen ay hükümetin düzenlediği önemli bir senelik ekonomik konferansta belirlendi. Değişiklikler risk değerlendirmesi ve onay prosedürleri gibi alanları kapsıyor.

Söz konusu listedeki inşaatçıların yarısından fazlasının Poly Property Group Co. ve Beijing Urban Construction Group Co. gibi devlet destekli şirketler olduğu kaydediliyor. Geri kalanlar da Longfor Group Holdings Ltd., China Vanke Co. ve Gemdale Corp. gibi özel sektör şirketlerini kapsıyor. Ping An Bank'ın listeyi bu ayın başlarında departmanlarına ve şubelerine dağıttığı da belirtiliyor.

Çin de 41 gayrimenkul şirketine iyi haber!

GYO'LAR EN DİP SEVİYEYİ GÖRMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan resmi detaylara göre Çin'in gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO) düşüşüne devam etti ve CSI GYO Endeksi 2023 yılındaki yüzde 28'lik düşüşten sonra yeni yılın başlarında yüzde 6,4 daha düştü. Söz konusu bu düşüş eğilimi, bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yöneticisinin depo kira ücretlerinde kesinti yapacağını açıklaması ve getirilerin azalacağına dair artan korkuların bir sonucu olarak yedi günlük bir kayıp serisine de işaret ediyor. Mevcut satış dalgası, derinleşen gayrimenkul krizi, azalan tüketim ve durgun ticari faaliyetlerle boğuşan ve ticari alanlara olan talebin azalmasına sebep olan Çin ekonomisine olan güven kaybını da yansıtıyor.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı piyasasında yaşanan düşüş, Pekin'in ağır borçlu yerel yönetimlere ve müteahhitlere mali rahatlama sağlamayı amaçlayan bu sektöre yatırım çekme girişimi için bir zorluk teşkil ediyor. 

 

Yılbaşından bu yana en çok kaybettiren 14 hisse!

1 Ocak 2019'dan bu yana dolar 5.68 kat, altın 9.16 kat kazandırırken Çatalca'daki tarla 30 kat kazandırdı!

İhtiyaç kredisinde faizler 7'yi geçti! 10 bin TL alan, 30 bin TL ödeyecek!


Geri Dön