Dış Piyasalar

Çin’den krizdeki emlak sektörünü destekleme sinyali geldi!

Çin Komünist Partisi politbürosu son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak sektörü başta olmak üzere ekonomide toparlanma sözü verdi. Söz konusu bu karar piyasalar tarafından coşku ile karşılandı.Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Çinli yöneticiler ayrıca kuşatma altındaki emlak sektörü için “politikaları zamanında ayarlama ve optimize etme” sözü de verdi

Çin hükümeti, tüketimi artırma ve yerel yönetim borcunu çözme taahhütlerinin dışınd sorunlu emlak sektörüne daha fazla destek sinyalleri verdi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Çinli yöneticiler ayrıca kuşatma altındaki emlak sektörü için “politikaları zamanında ayarlama ve optimize etme” sözü de verdi.

Xinhua Haber Ajansı'nın yayımlamış olduğu habere göre, Çin Komünist Partisi’nin en üst karar alma organı olan 24 üyeli Politbüro yeni politikalar da peş peşe açıkladı. Yine aktarılan detaylara göre, politikalar daha fazla ekonomik desteğin dışında emlak sektöründeki kısıtlamaların düzeltilmesi anlamı da taşıyor.

Aktarılan detaylara göre, Temmuz ayındaki politbüro toplantısı, Çin’in yılın 2. yarısı için ekonomi politikalarının tonunu belirliyor ve piyasa gözlemcileri, dünyanın en büyük 2. ekonomisinde sendeleyen büyümeye yönelik politika desteği konusunda da rehberlik bekliyor.

PİYASALARA DESTEK SAĞLADI

Paylaşılan detaylara göre, Çin’in gayrimenkul sektörü yatırımcılar için endişe verici bir unsur olmayı sürdürürken, bu sektördeki hisseler ve tahviller ülkedeki en büyük iki inşaat şirketinde nakit sıkışıklığı yaşanabileceği endişeleriyle dün 8 ayın da en dip seviyelerine gerilemişti.

Aktarılan bilgilere göre, Çin’in zor durumdaki ekonomisine destek adımlarını artırma taahhüdünde bulunmasının yatırımcı iştahını artırarak Çin ve Hong Kong borsalarını toparlamasıyla da  yükseldi.

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

Aktarılan detaylara göre, Çinli emlak şirketi Evergrande, ülkenin emlak sektörünü yerinden sarsan ve büyük krize sebep olan 2021 temerrüdünden kaynaklanan mali kayıpların boyutunu ilk defa duyurdu. 

Financial Times’ta yer alan habere göre; uzun bir yeniden yapılandırma sürecinin ortasında olan Çinli emlak şirketi Evergrande, 2021 ve 2022 yılları için sırasıyla 476 milyar yuan ve 106 milyar yuan (66,4 milyar dolar ve 14,8 milyar dolar) zarar açıkladı. 

Söz konusu raporlar, şirketin içinde olduğu kötü durumun boyutuna ilişkin bir bakış niteliğine sahip. 

Çinli emlak devi Evergrande, 2 senede 81 milyar dolardan fazla zarar etti! 

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Kiracılar Evden Çıkarılırken Nelere Dikkat Etmeli? Emlakçıdan Önemli Çözümler!