Genel

Çin'den sellere karşı 'Sünger Şehir' projesi!

Çin yapacağı yeni kanalizasyon sistemleriyle şehirleri sellere karşı süngere dönüştürecek. Yeni sistemin, yağmur suyunu çabucak süzerek toplama ünitelerine sevk etmesi ve geri dönüşüme çevirmesi planlanıyor.

Çin'in şehirlerini son yıllardaki sel taşkınlarına yol açan yağmur suların sebep olduğu selleri emecek süngere dönüştüreceği bildirildi.


Şinhua haber ajansı, Çin devlet konseyinin salı yayınladığı açıklamaya dayandırdığı haberinde  "Sünger Şehir adlı bir kampanya ile kamuya ait yeşil alanların, endüstriyel parkların yenileme çalışmalarını yapılması ve yeni yolların inşası sırasında üst düzey şehir kanalizasyon sistemi inşaatlarının görüleceğini duyurdu


Haberde, yeni kanalizasyon sisteminin, yağmur suyunu çabucak süzerek, onu toplama ünitelerine sevk etmesinden sonra suyun geri dönüşüm için kullanılacağı bildirildi.


Devlet yetkililerinin, özel sektör yatırımcılarını, yeni kanalizasyon sistemlerinin inşa etme sürecine katılmalarını istediği ve finans kurumlarından da bu yatırımlara destek sağlamaları talebinde bulundukları belirtilen haberde, ayrıca sağanak yağmurların sıklıkla modernize edilmemiş kanalizasyon sistemli şehirlerde sellerle sonuçlandığına dikkat çekildi.


Pekin'de 2012'deki yağmur fırtınası sonrası ortaya çıkan sellerde 79 kişi hayatını kaybetmişti.


AA