Ekonomi

Ciner Londra’da halka arz hazırlığında!

Türk Ciner Grup’un olan WE Soda, İngiltere’de halka arz olma hazırlıklarına girişti. İşte detaylar!Ciner’in halka arzda WE Soda’daki paylarının 3’te ikisini elinde tutmak için bir plan yaptığı belirtiliyor

Doğal soda külü üreticisi olan ve WE Soda, İngiltere’de halka arz olma hazırlığı içinde. Ciner’in halka arzda WE Soda’daki paylarının 3’te ikisini elinde tutmak için bir plan yaptığı belirtiliyor. WE Soda’nın halka arz süreci içerisinde JPMorgan, BNP Paribas, Goldman Sachs, MUFG ve Numis, Morgan Stanley, Deutsche Bank, Liberum gibi uluslararası finansal kuruluşlar ile çalışıyor.

İşte ayrıntılar...

WE Soda’nın değerinin 8 milyar doları geçebileceği, son Londra Borsası’nda yapılacak olan büyük hacimli işlem olacağı dile getiriliyor. Bu fiyat ile de ilaç devi GlasxoSmithKline’ın geçtiğimiz yıl Temmuz’da halka açtığı şirketi Haleon’un 28 milyar sterlinlik fiyatlamadan bu zamana kadar yapılan Birleşik Krallık’taki en büyük hacimli işlemi olacak.

2015’te dünyanın en büyük soda külü üreticisi olarak da anılan Koreli OCI Company’nin Kuzey Amerika’daki iştiraki OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesini aldı. WE Soda’nın temelini atmış olduğu Ciner, bu işlem ile birlikte tek başına dünya soda külü üretiminde yüzde 9 ile en büyük paya sahip şirket unvanını elde etti.