Genel

Çinliler yıkım ekiplerinden intikam alıyor!

ABD’de ve Avrupa’da, bilgisayar oyunlarında amaç ülkeyi ele geçirmeye çalışan istila ordularını durdurmak ya da harabelerde köşe bucak vuruşarak teröristleri tek tek avlamaktır

Halbuki Çin’de son günlerde en çok oynanan bilgisayar oyunu çok farklı. Çünkü Çinliler’in sorunları ve endişeleri batılılardan çok farklı.

Nail Household Fighting Against Demolition Squad adlı oyunda, silahlarınızı seçiyorsunuz ve … belediye görevlilerinin işbirliğiyle evinizi yıkmaya çalışan dozerli yıkım ekipleriyle sokak sokak savaşıyorsunuz.
Son ‘yıkıcı’ da yok olup, altıncı seviyeyi de bitirmeyi başarırsanız, aç gözlü müteahitlerin ele geçirmeye ve yıkmaya çalıştığı evinizi ve köyünüzü kurtarıyor ve oyunu kazanıyorsunuz.
 
Altyapı inşaatları kimsenin gözünün yaşına bakmıyor

Geçenlerde Başbakan Wen Cibao’nun da itiraf ettiği gibi, istimlaklar ve yıkımlar, Çin’de en önemli şikayet ve sosyal gerginlik sebebi.

Kullanıcılar, son zamanlarda çok moda olan bu bilgisayar oyununa, oyuncunun evini korumak için ‘dama çıkıp üstüne benzin dökerek kendini yakması’ opsiyonunun da eklenmesini istiyorlar. Tıpkı İstanbul’daki gecekondu yıkımları gibi, Çin’de de yıkım ekiplerini kendini yakmakla, çocuğunu kesmekle tehdit edenler oluyor.
Çin’in son günlerde en çok ses getiren blogunun da bu konuyla ilgili olmasına şaşmamalı. 22 yaşındaki Zong Rujui adlı bir genç kız, evini kurtarmak için kendini yakan ve ölen annesiyle amcasının, ağır yaralanan kızkardeşinin dramını anlatıyor blogunda. Ama bu, inanın, sanal bir acı değil!
Hürriyet