28 / 04 / 2024

Çıraklık Eğitim Merkezi inşaatı için organizasyon yapıldı!

 Çıraklık Eğitim Merkezi inşaatı için organizasyon yapıldı!

Akdeniz'in en büyük organizasyonu olan ve geliri inşaatı devam eden Çıraklık Eğitim Merkezi için kullanılacak deve güreşi, Kumluca'da gerçekleştirildi




     Kumluca Karatepe Stadında yapılan ve dua ile başlayan güreşlere Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, daire amirleri ve vatandaşlar izledi. 

     Güreşlere Aydın, Muğla, Denizli, Demre ve Kumluca'dan 90 deve katıldı. Güreşler sırasında kısa süre yağmur da yağdı. Güreşler sırasında develer, ayırmak isteyen görevlilere zaman zaman zor anlar yaşattı. 

     Kumluca Kaymakamı Salih Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem yöresel bir kültürü yaşatmak hem de güreş adı altında insanları bir araya getirerek hayırlı bir işe vesile olmak istediklerini söyledi. 

     Güreşlere insanların gösterdiği ilgiden son derece memnun olduğunu dile getiren Işık, güreşlerden elde edilecek gelirin yine bölgede yaşayan gençlerin eğitimine katkı sağlayacak olan Çıraklık Eğitim Merkezine kullanılacağını belirtti. 

     Kumluca Deveciler Derneği Başkanı Ahmet Karakuş da bugün diğer bölgelere hava muhalefeti nedeniyle başka deve güreşi yapılamadığını, Kumluca'daki güreşlerin bir şenlik havası içinde geçtiğini kaydetti. 

     Güreşlere Türkiye'nin ünlü develerinin de aralarında bulunduğu 90 devenin katıldığını bildiren Karakuş, ''Bugün burada gelenek ve göreneklerimizi, örf adetlerimizi yaşatmak adına güzel bir güreş yapıyoruz. Güreşlerimize ilgi çok güzel, deve sahiplerine seyircilerimize çok teşekkür ediyorum'' dedi. 

     Güreşlerde Kaymakamlık Kupası için Milas'tan Özenefe Tusunami ile Demre'den Deliyürek, Belediye Başkanlığı Kupası için ise Aydın'dan Gezer-1 ile Demre'den Yolcu isimli develer güreşti. Galip devenin seçilmediği güreşlerde deve sahiplerine kupaları Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından verildi. 

     Güreşlerde güreş ağalığını ise 15 bin lira bağışta bulunan iş adamı İsmet Krem kazandı. Kumluca'da bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel deve güreşlerinden elde edilecek gelir, inşaatı devam eden Çıraklık Eğitim Merkezi binasının yapımında kullanılacak. 

     AA


Geri Dön