Otomobil

Citroen Ami'nin Türkiye'de satış tarihi değişti! Fiyatı sandığınız fiyat değil

Türkiye'de bireysel müşterilere ne zaman satılacağı merakla beklenen yüzde yüz elektrikli model Citroen Ami'nin satışa çıkacağı tarih değişti.Citroen Ami'in Martta çıkacağını zannedip Citroen bayilerini telefon yağmuruna tutan vatandaşlara firmanın müşteri ilişkileri danışmanları araçların henüz satışa çıkmadığını firmanın kendilerine bu konuda henüz bir bilgi vermediklerini söylüyordu

Citroen Türkiye, 3 ay önceki lansmanda Mart 2022'de satışa çıkacağını duyurduğu yüzde yüz elektrikli model arabası Citroen Ami'nin bireysel müşteriye satış tarihinde değişiklik yaptı. Citroen Ami'in Martta çıkacağını zannedip Citroen bayilerini telefon yağmuruna tutan vatandaşlara firmanın müşteri ilişkileri danışmanları araçların henüz satışa çıkmadığını firmanın kendilerine bu konuda henüz bir bilgi vermediklerini söylüyordu. Citroen Türkiye, arabalar Mart 2022'de satılacağı söylenmişken neden satışa çıkmadı sorusuna sonunda cevap verdi. Aracın Türkiye'deki satış fiyatının 2100 bin lira olacağı haber sitelerinde yazılıp çizildi ama Citroen Türkiye aracı kaç liradan satacağını henüz açıklamadı.

MART DENMİŞTİ YAZ AYLARINA KAYDI

Citroen'in yüzde 100 elektrikli otomobili Citroen Ami satış politikasındaki değişiklik nedeniyle, yaz döneminde müşterilere sunulacak. Citroen bu sefer kesin bir tarih vermek yerine muğalk bir ifade kullanarak "Yaz ayları'na işaret etti. Biz bu açıklamadan yaz başı Haziran gibi bir tarihi öngörüyoruz.

Citroen Ami geçen yıldan bu yana kurumsal şirketlere satılıyor. Citroen Ami 16 yaştan itibaren herkesin kullanabileceği bir otomobil çünkü araç için otomobil ehliyeti gerekmiyor. Citroen Ami, tek şarj ile 75 kilometre sürüş imkanı sağlıyor. Araç İstanbul'da Boğaz köprüsü ve diğer köprülerden geçemeyecek.. Yani araç tamamen mahalle aralarında ya da ormalık landa parkurlarda kullanılabilecek.

CITROEN TÜRKİYE YETERLİ ARAÇ ALAMADI MI?

Citroen Ami'ni günümüzde orta sınf bir arabanın 400 bin bandına geldiği hesaba katılıp akaryakıt fiyatlarının da aşırı yükselmesiyle şehir içi ulaşımda ciddi bir talep göreceğe benziyor. Aracın fiyatının da 150-200 bn lira arasında olacağı düşünülüyor. Haber sitelerinde aracın 210 bin liradan satılacağı söylense de Citroen Türkiye aracın fiyatıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Otomotiv kulislerinde konuşulanlara göre Citroen Türkiye, araca gelen aşırı talebe cevap verebilmek için Fransa'daki fabrikadan Türkiye'ye kota artırımı talebinde bulundu. fabrkanın ise Türkiye'ye istenilen rakamda araç verebilmek için üretim artırmayı planladığı kaydedildi.ı.

CITROEN TÜRKİYE MÜDÜRÜ SELEN ALKIM KONUYLA İLGİLİ NE DEDİ?

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, "Kurumsal satışlarına devam ettiğimiz Ami'ye yollara çıktığı ilk günden bu yana çok yoğun bir ilgi var. Kurumsal satış tarafından olduğu kadar bireysel müşterilerden de ciddi bir talep geliyor. Geçtiğimiz senenin sonundan itibaren filo satışını gerçekleştirdiğimiz Citroen Ami'yi perakende müşterilerimizin hizmetine sunmak için bizim de heyecanımız oldukça yüksek. İstediğimiz adetleri alarak pazara giriş yapmak ve her zaman ön planda tuttuğumuz müşteri memnuniyetini en üst seviyede sunmak için, yüzde 100 elektrikli Citroen Ami'yi yazın Türkiye’de perakende tüketicinin alımına açmayı planlıyoruz." ifadelerini kulland