Sektörel

CMEC Dünyadaki ilk tanıtım toplantısını İstanbul'da yaptı!

Dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan ve 2012’den beri Hong Kong Borsası’nda işlem gören Çin Makine Mühendislik Şirketi CMEC, dünyadaki ilk tanıtım toplantısını 17 Eylül 2013 Salı günü Çırağan Palace Kempinski Otel’de yaptı...

CMEC Türkiye Tanıtım Toplantısı’nda konuşan CMEC Başkanı Zhang Chun şunların altını çizdi: 

“Yaklaşık 30 yıl önce temsilcilik ofisimizi açarak adım attığımız Türkiye’de hidroelektrik, termik santraller ve madencilik alanlarında başarılı projeleri hayata geçirdik. Hem DSİ ve TKİ gibi güçlü kamu kuruluşlarıyla hem de 2000’lerden itibaren özel sektör ile dünyada örnek gösterilen ve ödüller alan projeleri işbirliği içinde tamamladık. Bu projelerde zaman zaman uygun finansman imkanlarını da beraberimizde getirdik ve Çin kredisi kullandırdık.


Türkiye bizim için kendisi müthiş bir potansiyel olmakla beraber aynı zamanda bölgedeki konumu itibari ile de çok önemli bir ülke. Bu sebepledir ki dünya tanıtım toplantılarımıza Türkiye’den başladık.


Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle ve proje finansman imkânlarımızla, “kazan-kazan” modeliyle sizlerle işbirliği yapmaktan ve yatırımlarımızla Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimine katkıda bulunmaktan onur duyacağız” dedi.