İhale

CNG tesisinin ihalesi yapıldı!

Doğalgazlı otobüslerin ikmalinde kullanılacak Türkiye’nin en modern ve emniyetli sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) dolum tesisi için ihale yapıldı.

Doğalgazlı otobüslerin ikmalinde kullanılacak Türkiye’nin en modern ve emniyetli sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) dolum tesisi için ihale yapıldı


Büyükşehir Belediyesi, tarafından yaptırılacak Türkiye’nin en modern ve emniyetli doğalgaz dolum tesisleri için ihale gerçekleştirildi. Biri Gebze, diğeri de Körfez ilçelerinde kurulacak CNG dolum tesisleri için 2 ayrı ihale yapıldı. Körfez ilçesinde yapılacak sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) dolum tesisi yapım ihalesine 3 firma katıldı.

 

GEBZE VE KÖRFEZ İLÇELERİNDE

Yaklaşık maliyeti 4 milyon 919 bin 646 TL olarak belirlenen Körfez CNG Dolum Tesisi yapım ihalesinde Erdoğan Doğan Mühendislik’in 4 milyon 174 bin TL’lik teklifi geçici teminatının yetersiz olması sebebiyle değerlendirme dışı kaldı. 2A Mühendislik 3 milyon 600 bin TL teklif verirken, Ataerk Mühendislik 2 milyon 777 bin 100 TL teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 5 milyon 155 bin 452 TL olarak belirlenen Gebze’de yapılacak tesis ihalesine de aynı firmalar katıldı. Erdoğan Doğan Mühendislik’in 4 milyon 990 bin TL’lik teklifi, ihale dosyasındaki eksik evrak sebebiyle geçersiz sayıldı. 2A Mühendislik 4 milyon 350 bin TL, Ataerk Mühendislik 3 milyon 495 bin TL teklif verdi.

 

SON SİSTEM TEKNOLOJİ İLE

Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu doğalgazlı otobüs sayısını 2015 yılında 363’e çıkaracak, yeni araçların ikmalleri için son sistem dolum tesisleri inşa edecek. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en modern ve güvenli CNG dolum tesislerinde yeni teknolojilerden yararlanacak. Yeni alınacak 200 adet otobüsle bu yılın sonunda sayıları 363 olacak doğalgazlı otobüslerin ikmalinde kullanılacak tesisler, güvenlik ve teknoloji olarak Türkiye’de tek olacak nitelikte Gebze ve Körfez ilçelerinde kurulacak. 

 

TAŞIT TANIMA SİSTEMİ

Dolum tesislerinin başka bir özelliği ise taşıt tanıma sistemi olacak. Sistem, dolum istasyonuna girecek aracı otomatik olarak tanıyarak kilometresini algılayıp dolum işlemini yapacak. İşlem bittikten sonra da ne kadar dolum yaptığı bilgisi sisteme işlenecek. Böylece yakıt tüketim analizi yapılarak araçlardaki yaşanabilecek dolum problemlerinin önüne geçilmesi planlanıyor.



Kocaeli Manşet