Kent Haberleri

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?

Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar... Çocuk desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı' ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor

Çocuk desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Çocuk desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı' ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor. 

Çocuk sayısına göre ödenen miktar ve ödeme tarihleri merakla araştırılıyor. Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. 

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde uygulanan Çocuk Desteği ile hanedeki çocuk sayısına göre ihtiyaç sahibi ailelere ödeme yapılıyor. 

Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk desteği ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, yeni çocuk parası destek ödemesi ile ilgili detaylar netleşti. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programına alınan çocuk yardımı ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. Bakan Yanık, çocuk desteği ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihi açıkladı.

ÇOCUK YARDIMI KAÇ LİRA? ÇOCUK YARDIMI 2022 NE KADAR? 

Türkiye Aile Destek Programı çerçeveden Çocuk Desteği ile hanelerde yer alan çocuk sayısına göre aylık 350 Türk Lirası ile 650 Türk Lirası aralığında destek sağlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin açıklamasında "Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; destek tutarları şu şekilde açıklandı: 

1-2 çocuklu hanelere 350 Türk Lirası,

Üç çocuklu hanelere 450 Türk Lirası,

Dört çocuklu hanelere 550 Türk Lirası,

5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 Türk Lirası ödeme gerçekleştirilecek.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURU 2022

Çocuk desteği başvuruları, e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Başvuru ekranına e-Devlet sitesinden 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresi aracılığıyla erişilebiliyor. 

Söz konusu başvurular, e-Devletten yapılabileceği gibi doğrudan başvuru yapanların yerleşim yeri adresinin bulunduğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan da yapılabiliyor. 

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK? ÇOCUK DESTEĞİ YATTI MI? 

Sosyal desteklerden faydalanan hanelere yaplacak olan  çocuk başına destekle, hem çocuklu ailelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarına dikkat çeken Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağının altını çizdi.

Çocuk desteği ödemeleri için kesin bir tarih açıklanmadı. 

Memur maaş zammında Ocak depremi! Memur maaşı en düşük bu kadar olacak! Hesaplar yapıldı, hemen bakın!

Emekli promosyonlarında 7 şiddetinde deprem! Ziraat, Vakıfbank Halkbank resmen ipleri kopardı! Duyanın ağzı açık kaldı

Hesaplara her ay peş peşe 1.250 TL yatacak! Aile destek ödemeleri için tarih resmen açıklandı! Hemen siz de bir göz atın