Ekonomi

Çocuk Destek Programı Nedir? Çocuk yardım parası nasıl alınır? 3 çocuğa ne kadar destek verilecek?

Çocuk destek programının ne olduğu, çocuk yardım parasının nasıl alındığı merakla araştırılıyor. İşte merak edilen detaylar!Özellikle çocuk sayısına göre ne kadar destek verilecek? sorusunun yanıtı araştırılıyor

Çocuk yardım parasına dair pek çok ailenin kafası karışmış durumda bulunuyor. Özellikle çocuk sayısına göre ne kadar destek verilecek? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki Çocuk Destek Programı Nedir? Çocuk yardım parası nasıl alınır? 3 çocuğa ne kadar destek verilecek?

İşte çocuk yardım parasına dair merak edilen ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamını genişlettiklerini söyledi. Bakan Yanık, "Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ekleyerek programımızı büyütüyoruz. Bu kapsamda 450 TL ile 600 TL olan destek tutarımızı 850 TL’yi 1.250 TL’ye yükseltiyoruz” dedi. Bakan Yanık ayrıca Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamının genişletildiğini duyurarak “Çocuk Destek Bileşeni’ ismiyle yeni bir destek programın ayrıntılarını da açıkladı.

Peki, Çocuk destek bileşeni nedir, ne anlama gelir, ne kadar, başvuru şartları açıklandı mı? Çocuk destek bileşeni başvurusu nasıl yapılır, Çocuk destek paketine kimler başvurabilir?

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ NEDİR? ÇOCUK DESTEK PRROGRAMI NEDİR?

Bakan Derya Yanık, “Çocuk Destek Bileşeni” adı altında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini duyurdu. Bakan Yanık, “Bu destek paketi kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programından faydalanmak isteyen kişilerin, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları vasıtası ile başvurularını yapabildiğini hatırlatarak yeni tutarların da Kasım ayı ödemelerine yansıyacağını belirtti.

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK 2022?

2022 yılı kış dönemi için söz konusu destek programına yönelik başvuruları Eylül ayının ilk haftası itibariyle e-devlet üzerinden tekrardan almaya başladıklarını hatırlatan Bakan Derya Yanık, yeni başvuru döneminde sadece ev sahiplerine değil aynı zamanda kiracı olan tüm sosyal yardımdan faydalanan vatandaşlarımıza da doğalgaz desteklerinden faydalanma olanağı sunuyoruz” dedi.

VakıfBank promosyon 2022 ne kadar?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?