Kent Haberleri

Çocuk parası hesaplara yattı mı? Aralık ayı çocuk desteğinden kimler faydalanacak? Çocuk Destek Bileşeni nedir?

Aralık ayı çocuk parası ödemelerinin tarihi merak ediliyor. Peki, Çocuk parası hesaplara yattı mı? Aralık ayı çocuk desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar... İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen çocuk parası aralık ayının gelmesiyle birlikte gündemde yer almaya devam ediyor

Aile Destek Programı kapsamına dahil edilen "Çocuk Destek Bileşeni" aralık ayı ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merak ediliyor. İhtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen çocuk parası aralık ayının gelmesiyle birlikte gündemde yer almaya devam ediyor. 

Aile Bakanlığı 'Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında yeni bir destek programı başlattı. Böylece sosyal destekten faydalanan hanelerdeki çocuk sayısına göre aylık 350 TL ile 650 TL aralığında nakdi destek verilecek. Milyonlarca haneye maddi destek vermeyi planladıklarını duyuran Aile Bakanlığı geçtiğimiz ay çocuk parasını ayın ilk haftasında hesaplara yatırmıştı. Peki, Çocuk parası hesaplara yattı mı? Aralık ayı çocuk desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar... 

ARALIK AYI ÇOCUK PARASI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamına aldıkları Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin kasım ayının ilk haftası itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağını açıklamıştı. Ancak aralık ayı ödemeleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Aile Destek Paketi konusunu genişlettiklerini, yardım programı boyunca sosyal yardım alan hanelerdeki çocuklar için de ilave destek vereceklerini ifade eden Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350-650 lira aralığında destek vereceğiz" diye kaydetmişti.

ÇOCUK DESTEK PARASI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Çocuk Destek Bileşeni parası almak isteyen kişiler "Aile Destek Programı" başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler. Başvurular e-Devlet'ten yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek yapılabilir.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNİ KİMLER FAYDALANACAK?

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes bu destekten faydalanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilir.

Aile Destek Programı kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri 12 ay boyunca düzenli olarak hesaplara yatırılacak.

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR?

Bakan Derya Yanık çocuk sayısına göre ise yapılacak destek ödemeleri için şu bilgileri verdi:

Bir-iki çocuklu hanelere 350 lira, 
Üç çocuklu hanelere 450 lira, 
Dört çocuklu hanelere 550 lira, 
Beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacak.

İstanbul Balık Hali'nde istavrit, somon, hamsi, ahtapot ne kadar? 16 Aralık 2022 fiyat listesi

Migros'tan bomba indirim! 5 kg şeker 107 TL, çay 34 TL, 2 kg un 24 TL! 16 Aralık 2022 fiyat listesi

Onur Market yeni yıla özel yüzde 30'a varan kampanyasını duyurdu fiyatlar dip yaptı! İşte 16 Aralık 2022 fiyat listesi