Kent Haberleri

Çocuk parası ne kadar? 2022 Çocuk desteği ödemeleri nereden alınır? Çocuk Destek Bileşeni başvuruları nasıl yapılır?

Devlet dar gelirli ailelerin çocuklarını maddi destek sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteğin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. İşte 2022 çocuk parasına ilişkin detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 çocuk yardımı ödemelerine yönelik detayları açıkladı

Çocuk parası (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamından yararlanan ailelere veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 çocuk yardımı ödemelerine yönelik detayları açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, yeni çocuk parası yardım ödemelerinin miktarı belli oldu. Yaşanan bu gelişmelerden sonra çocuk yardım paketi detayları merak konusu oldu. 

Çocuk desteği parasının hangi tarihte hesaplara yatırılacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk yardımı ödemelerine yönelik açıklama yaptı. Peki, çocuk desteği 2022 parası hesaplara ne zaman yatacak? Çocuk desteği parası ne kadar, kaç TL? İşte Kasım 2022 çocuk desteği başvuru ayrıntıları...

Çocuk parası, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan hanelere veriliyor. Çocuklu aileler Çocuk Destek Bileşeni'nin detaylarını araştırırmaya başladı. Bakan Derya Yanık'tan da çocuk desteği Kasım ayı ödemelerine yönelik beklenen açıklama geldi. 

ÇOÇUK DESTEĞİ PAKETİ NE DEMEK? 

Çocuk parası, dar gelirli hanelerin çocuklarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir destek yardımı olarak tanımlanıyor. Bu destekten anne ve baba adayları yararlanabilir.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Çocuk desteği başvuruları, e-Devlet aracılığıyla yapılabilir. Başvuru ekranına e-Devlet sitesinden 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' sitesinden erişim sağlanabilinir.

Söz konusu başvurular, e-Devlet'ten gerçekleştirildiği gibi doğrudan başvuru yapanların yerleşim yeri adresinin yer aldığı ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da yapılabilir.

ÇOCUK PARASI KAÇ TL, NE KADAR?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında olan Çocuk Desteği ile ailelerde yaşayan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini vurgulayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Desteğimiz kapsamında Bir-iki çocuklu hanelere 350 TL, üç çocuklu hanelere 450 TL, dört çocuklu hanelere 550 TL ve beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız" diye belirtti.

ÇOCUK DESTEĞİ PARASI NE ZAMAN HESAPLARA YATIYOR?

Sosyal desteklerden yararlanan hanelere verilecek çocuk başına destekle, hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini hedeflediklerini belirten Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bulunan çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını kaydetti.

Ancak destek ödemelerinin yapılacağı net tarih henüz açıklanmadı.

Motorine bu gece 1 lira 56 kuruş indirim geliyor! Akaryakıtta son dakika! Opet, PO, Shell, 14 Kasım 2022 fiyat listesi

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları için son gün yarın!