Kent Haberleri

Çocuk parası ne kadar, kaç TL oldu? 2023 Çocuk Destek Bileşenine okkalı zam gelecek mi?

Aile Bakanlığı tarafından maddi zorluk yaşayan haneler için çocuk yardımı ödeniyor. Peki, Çocuk parası ne kadar, kaç TL oldu? 2023 Çocuk Destek Bileşenine okkalı zam gelecek mi?  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi zorluk yaşayan aileler için çocuk yardımı ödeniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara e-Devlet veya SYDV aracılığıyla başvuruda bulunmalarından sonra destek ödemesi yapıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi zorluk yaşayan aileler için çocuk yardımı ödeniyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, dar gelirli vatandaşlara e-Devlet ya da SYDV aracılığıyla yapılan başvurular sonucunda 12 ay boyunca, çocuk sayısına göre sosyal destek ödemesi yapılıyor. Devlet bu şekilde ihtiyaç sahibi ailelerin bütçelerine katkıda bulunmaya devam ediyor. 

'Çocuk Destek Bileşeni' ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar başvuru koşullarını ve tüm ayrıntıları merakla araştırıyor. 

Peki, Çocuk parası ne kadar, kaç TL oldu? 2023 Çocuk Destek Bileşenine okkalı zam gelecek mi?

'Çocuk Destek Bileşeni' ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, ocak zammından sonra ne kadar ödeme yapılacağını öğrenmek istiyor. Ocak ayı itibarıyla pek çok maaşa ve sosyal destek ödemesine zam yapılmıştı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, Ocak ayının ilk haftası hesaplara yatacak olan Türkiye Aile Destek Programı yardımını öne çekerek 29 Aralık 2022 Perşembe günü itibarıyla ödenmeye başlandığını duyurmuştu.

Şubat ayı ödemelerinin ise haftanın ilk günlerinde hesaplara yatırılacağı bekleniyor. 

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU ŞARTLARI 2023

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk desteği miktarının yanı sıra başvuru şartlarını da duyurdu. 

Dar gelirli ve çocuğu olan ailelere bu desteklerden kolayca faydalanma imkanı sağlıyor.  e-Devlet'ten veya SYDV’ler aracılığıyla başvuru yapılabiliyor. 

Çocuk parası ne kadar, kaç TL oldu? 2023 Çocuk Destek Bileşenine okkalı zam gelecek mi?

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİNE ZAM GELDİ Mİ?

Proje çerçevesinde çocuk sayısına göre anne  ya da babalara aylık ödeme gerçekleştiriliyor. 12 ay verilecek para desteği maaş gibi hesaplara art arda yatıyor. 

Ancak çocuk destek bileşenine şubat zammı yapılıp yapılmadığı henüz belli olmadı.

İki çocuklu hanelere 350 TL, üç çocuklu hanelerde yaşayan aileler ise 450 TL destek sunuluyor. 

Dört çocuklu hanelere 550 TL, beş ve daha fazla çocuklu hanelerde ise 650 TL destek yatırılıyor. 

Aile Bakanlığı şubat yeni ay ödemesini yaptı mı? 1250 TL'ye okkalı zam ne zaman gelecek?

Aile Bakanlığı duyurdu! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam müjdesi! Şubat yeni ay ödemeleri ne zaman yapılacak?