Kent Haberleri

Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin çocuklarına nakdi destek veriyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler? İşte detaylar... Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk destek ödemelerinin Kasım ayında başlayacağını açıklamıştı

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına verilen, çocuk parası Kasım ayıyla birlikte merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk destek ödemelerinin Kasım ayında başlayacağını açıklamıştı.

Türkiye Aile Destek Programına 'Çocuk Destek Bileşeni' adıyla yeni bir destek programı dahil edildi. Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklar için ilave aylık 350 - 650 TL aralığında destek verilecek. Yaklaşık 4 milyon aileye, 15 milyar liralık maddi destek sağlamayı hedefleyen ve 350 ile 650 TL arasında yapılan Çocuk Destek Bileşeni tüm hızıyla sürdürülüyor. Peki, Çocuk parası nedir? Çocuk desteği ne kadar? 2022 Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler? İşte, tüm ayrıntılar... 

ÇOCUK DESTEK PARASI NEREDEN ALINIR?

Çocuk Destek programından faydalanmak isteyen vatandaşlar, "Aile Destek Programı" başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilirler. e-Devlet'ten yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvuruda yapabilirler.

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR? ÇOCUK PARASI HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamında aldıkları Çocuk Bileşeni ödemelerinin bu ay itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağını duyurdu.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklama ile her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını söyledi.

Aile odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışıyla politika üretmeye devam ettiklerine dikkat çeken Yanık, bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programının mevcut bütçesini 25 milyar TL'den 40 milyar TL'ye çıkardıklarını hatırlattı.

Aile Destek programının kapsamını genişlettiklerini, yardım programı süresince sosyal yardım alan hanelerde yaşayan çocuklar için de ilave destek vereceklerini ifade eden Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz" diye açıkladı.

Bakan Yanık çocuk sayısına göre ise yapılacak destek ödemeleri için şu bilgileri verdi:

Bir, iki çocuklu hanelere 350 lira, 
Üç çocuklu hanelere 450 lira, 
Dört çocuklu hanelere 550 lira, 
Beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacak.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ödemelerini de kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını duyurdu.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNİNDEN KİMLER FAYDALANIYOR?

İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen herkes destekten faylanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteğikten yararlanabiliyor.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile Destek Programı'nda 1 yıl boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

Euro durdurulamıyor! Euro bugün ne kadar oldu? 1 euro kaç TL? İşte 27 Kasım 2022 euro/TL kuru..

Ziraat Bankası güncel kampanyasını duyurdu! Vatandaş bankaya koştu! Başvuran nakit parayı kapacak!

Aile Destek ödemelerinin tarihi açıklandı! e-Devlet'ten başvuran PTT'den 1250 TL alıyor! Hemen hesaplarınıza bakın